TSK’dan İdlib ve Reyhanlı’ya askeri sevkiyat

03-02-2020
Rûdaw
Etiketler Türkiye Suriye İdlib TSK
A+ A-

Haber Merkezi - Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından İdlib'deki kontrol noktalarını güçlendirmek üzere askeri sevkiyat gerçekleştirildi. Öte yandan çeşitli illerden gelen askeri araç ve komandolar da Reyhanlı sınırına ulaştı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre bugün sabah saatlerinde 2 Türk ordusu konvoyu İdlib’e giriş yaptı.

Bir diğer askeri konvoy ise Türkiye-Suriye sınırını geçmeye hazırlanırken, Halep’in güneyinden İdlib’e geçiş yapacak.

Bölgedeki kontrol merkezlerinin 1’den 10’a çıkarıldığını belirtilirken, Türk askerlerinin Kafr Amim Kavşağı, Halep'in güneyinde Serakib, Tel Eis ve Al-Rashideen'in, Güney Halep’te uluslararası M5 karayolu üzerinde yeni kontrol noktaları oluşturacağı bildirildi.

Reyhanlı sınırına komanda takviyesi

Öte yandan Türkiye'nin çeşitli birliklerinden Hatay'a gelen askeri araç ve komandolar, Reyhanlı sınırına doğru yola çıktı.

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinden yoğun güvenlik önlemi altında ZPT personel taşıyıcı askeri araç ve komandolar, Reyhanlı sınırına geçti. Askeri araçların sınır birliklerinde konuşlandırılacağı öğrenildi.

Suriye ordusu ile TSK arasında ilk temas

Rusyanın hava kuvvetleri ile desteklenen Suriye ordusu güçleri, Ocak ayında İdlib’in stratejik ilçesi Maarat al-Numan’ı kontrol altına amıştı. Bu gelişmelerin ardından Türkiye, İdlib’de yaşananlara tepki göstermiş ve bölgeye askeri takviye göndermeye başlamıştı.

Suriye ordusu Serakin ilçesini kontrol etmek için ilerleyişini sürdürürken bugün ilçenin 2 kilometre batısında bulunan Türk askerlerine ait kontrol noktasını bombaladı.

Bombardımanda 4 asker hayatını kaybetti, 9 asker de yaralandı.

Sarakib şehrinin önemi ise Şam, Halep ve M4’e bağlanan uluslararası karayolu M5’e kesimin noktalarına sahip olmasından kaynaklanıyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli