Türkiye'de bedelli askerlik kararı

02-12-2014
Rûdaw
A+ A-

Ankara (Rûdaw) – Türkiye’de 1 Ocak 2015'ten itibaren 27 yaşını doldurmuş 28 yaşından gün almış olanlar 18 bin TL karşılığı bedelli askerlikten faydalanabilecek.

 

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, "1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan ya da 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 27 yaşını doldurmuş olanlara bedelli askerlik imkanı getiriliyor" dedi.

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti TBMM Grubu Toplantısı’nda bedelli askerlikle ilgili kararı açıkladı. Davutoğlu'nun sözleri şöyle:

 

"Bakanlar kurulumuzda, 1 ocakta 28 yaşından gün almış olan, 27 yaşını doldurmuş olan vatandaşlarımızın bedelli askerlik imkanı getiriliyor. Bu vatandaşlarımız 18 bin lira ödeme karşılığında askerlik görevlerini yapmış sayılacaklar. Bedelli askerlik imkanının getirilmesiyle, hem söz konusu olan birikim hafifletilmiş olacak, hem de buradan sağlanacak kaynak savunma sanayi fonuna aktarılacak."

 

Buna göre, 1987 ve öncesi doğanlar bedelli askerlik imkanından yararlanabilecek.

 

Başbakan grup toplantısından sonra yaptığı açıklamada bu imkândan 700 bin kişinin yaralanmasının planlandığını söyledi. Davutoğlu, "Ödeme için şu an taksit düşünmüyoruz" dedi.

 

Davutoğlu, sözleşmeli er ve erbaş alımlarının kolaylaştırılacağını ve askerliği meslek edinmiş kişilerin orduda oranının artacağını söyledi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli