3 yaşındaki Elif Perinçek 65 saat sonra kurtarıldı

02-11-2020
Rûdaw
Etiketler İzmir Deprem Elif Perinçek
A+ A-

Haber Merkezi - İzmir'deki depremde enkaz altında kalan 3 yaşındaki Elif Perinçek 65 saat sonra enkaz altından çıkarıldı.

İzmir'de meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremin ardından Doğanlar Apartmanın'da 65 saattir enkaz altında yaşam mücadelesi veren 3 yaşındaki Elif Perinçek yaralı olarak kurtarıldı.

Enkaz altında kalan 3 yaşındaki Elif Perinçek, enkazdan çıkarıldı ve ambulansla hastaneye kaldırıldı. Elif, enkaz altından yaralı kurtarılan 106'ıncı kişi oldu.

“Parmağımı hiç bırakmadı”

Elif'i enkazdan çıkaran İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekibinden Muammer Çelik, "Elif'i bulduğumuz andan itibaren parmağımı hiç bırakmadı" dedi

Gazetecilere konuşan Çelik, kurtarma çalışmaları sürerken 3 yaşındaki kızın ailesiyle arasında geçen konuşmayı şöyle anlattı:

"Babası bana dedi ki, 'Ben her şeye razıyım, her şeye de hazırlıklıyım.' Ben de, 'Allah'ın mucizesi vardır. Belki de burada o mucizeyi görürüz, sen teslim falan olma.' dedim. Deprem öncesini anlatırken yönlendirmesi farklıydı fakat ben kendi tecrübemi, bilgilerimi kullandım ve depremin oluş şekline göre hareket ettim. Ters yöne gittim, bazası ve gardrobunun arasında olabileceğini düşündüm. Oraya gittim. Orada da Elif'i sırt üstü yatar şekilde buldum ve kucakladım."

Çelik, gazetecilerin "Elif sizi gördüğünde ne tepki verdi?" sorusunu ise "Elif benim parmağımı bir tuttu... Yüzünü temizledim, tozunu aldım. Bir arkadaşımla beraber aldık, parmağımı tuttu, hiç bırakmadı sağlık kabinine gidene kadar. O çocuk yaşamayı sonuna kadar hak ediyor..." sözleriyle yanıtladı.

Elif'in enkaz alanında büyük sevinç yaşayan anneannesi, "Çok mutluyum, Allah razı olsun. Elif'e kavuştum, annesi de kardeşleri de kavuşacak. Dualarım kabul oldu." dedi.

Doğanlar Apartmanı enkazında kalan anne Seher Dereli Perinçek ile çocukları ikiz kardeşler Ezel ve Elzem Perinçek (10), Umut Perinçek (7) ve Elif Perinçek'ten (3) dördü depremden bir gün sonra enkazdan çıkarılmıştı. Umut Perinçek'in hayatını kaybettiği Perinçek ailesinde Seher Dereli Perinçek ile Ezel ve Elzem Perinçek'in tedavileri hastanede devam ediyordu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli