Tarikat şeyhi 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismardan tutuklandı

Haber Merkezi - Sakarya'da 12 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismar suçlamasıyla gözaltına alınan Uşşaki Tarikatı’nın lideri Fatih Nurullah, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

DHA’nın haberine göre, Sakarya'nın Akyazı ilçesinde 28 Ağustos günü düzenlenen operasyonda, 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismar suçlamasıyla gözaltına alınan Fatih Nurullah (58), çıkarıldığı mahkemece tutuklanmasına karar verilerek cezaevine gönderildi.

İstanbul'da yaşayan ve yaklaşık 1 yıl önce Sakarya'nın Akyazı İlçesine bağlı Kuzuluk Mahallesi'ne gelerek yerleşen ve burada satın aldıkları araziye dergah yaptığı iddia edilen Fatih Nurullah, Akyazı Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 28 Ağustos günü düzenlenen operasyonla “küçük yaşta çocuğa cinsel istismar” suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

Müridlerin saldırısı güçlükle önlendi

Öte yandan Odatv'de yer alan habere göre, Nurullah’ın müridleri hakkındaki ihbar nedeniyle mahalleye giden jandarmanın yanında bulunan bir adama saldırısını güçlükle önledi.

Jandarmanın yanında müritlerin saldırısına uğrayan kişinin küçük kız çocuğunun babası olduğu ve saldırganlar tarafından omzu kırıldığı, belinde ve kolunda yaralar oluştuğu belirtildi.

Nurullah’ın gözaltına alınmasının ardından soruşturmayı yürüten Akyazı Cumhuriyet Savcısı, tacize uğrayan küçük kızın ifadesine başvurdu.

Çocuk İzleme Merkezi, uzmanların eşliğinde alınan ifadede, küçük çocuk yaşadıklarını ayrıntılarıyla anlattı.

12 yaşındaki Y.A., “dergahta” 10 yaşında bir kız çocuğunun daha olduğunu belirterek “O bana Fatih’in onu kucağına oturttuğunu anlatmıştı. Bu da benim yaşadığım olay ile aynı gün oldu” dedi.

İfadede bulunan uzman ise Y.A.’nın ifadesinde cinsel istismara uğradığına ilişkin detayların olduğu bu beyanların da çevresel detaylarla desteklendiği belirterek, Y.A.’nın ifadesinin güvenilir olduğunu söyledi.

Perşembe akşam gözaltına alınan Fatih Nurullah, Pazartesi mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, Nurullah’ın tutuklanarak cezaevine göndeirlmesine karar verdi.

Dava dosyasında Y.A.’nın ifadesinin haricinde Fatih Nurullah’ın Y.A.’nın babasıyla yaptığı ve yaşananları kısmen de olsa itiraf ettiği telefon görüşmesine ait ses kaydının olduğu da öğrenildi.