Iğdır Belediye Başkan Yardımcısına Yunanistan sınırında işkence

02-09-2020
Rûdaw
Etiketler Iğdır Belediye Başkan Yardımcısı Halis Güney Edirne Yunanistan sınırı İşkence
A+ A-

Haber Merkezi - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Iğdır Belediye Başkan Yardımcısı Halis Güney ve arkadaşı İsa Safa, Edirne sınırında Yunanistan’a geçmek isterken askerler tarafından gözaltına alındıktan sonra işkenceye uğradı.

Edirne’de gözaltına alınan İsa Safa ve Halis Güney’in askerler tarafından ağır bir şekilde darp edildiği belirtildi. Gözaltına alınan Sefa tutuklandı Güney’in ise işlemleri devam ediyor.

Edirne’nin Doyran köyü sınırından Meriç Nehri’ni geçip Yunanistan’a geçmeye çalışan Güney ve Safa sınırda görevli askerler tarafından yakalanarak darp edildi.

Avukat Bünyamin İnce, Twitter hesabından fotoğraflarını paylaşarak, “Dün gece Edirnede gözaltına alınan müvekkillerim jandarmalar tarafından işkence edilerek bu hale getirilmiştir. Olayla ilgili müvekkillerle görüşmeyi tutanak altına aldım. Suç duyurusunda  bulunacağız. Hukuk devleti miydik?” dedi.

Iğdır Belediye Başkan Yardımcısı Halis Güney, belediyeye kayyum atandıktan sonra görevden alınmıştı.

HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Belediye eşbaşkan yardımcımız Halis Güney’e ve İsa Safa’ya Edirne’de işkence yapanları şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Hukuksuzluğu,zorbalığı işkence yapmayı yöntem edinenler elbet birgün hukuk karşısnda hesap vereceklerdir.Unutmasnlar ki işkence zaman aşımına uğramayan bir suçtur” ifadelerini kullandı.

Askerlerin daha sonra Güney ve Safa’yı İl Jandarma Komutanlığı teslim etti.

Gözaltı işlemlerinin ardından savcılığa çıkarılan Safa, “propaganda”  ve “sınır ihlali” gerekçeleriyle tutuklanırken, Güven’in ise ifade işlemlerinin bugün yapılacağı ve Iğdır’da yargılandığı dosya ile birleştirileceği öğrenildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli