Mardin’de ulaşıma yüzde 41 oranında zam

02-06-2024
Etiketler Mardin Kızıltepe Artuklu Zam
A+ A-

Haber Merkezi – Mardin’de şehir içi ulaşım ile ilçeler arası ulaşıma yüzde 41 oranında zam yapıldı. Yapılan zamla birlikte Mardin’de 2023 Haziran ayından bu yana üçüncü zam yapılmış oldu.

Artan akaryakıt fiyatları ve girdi maliyelerine yapılan zamların ardından Mardin’de ulaşıma zam yapıldı. Alınan kararla beraber şehir içi ulaşım araçları ve ilçeler arası ulaşıma yüzde 41 oranında zam yapıldı.

 Yapılan zammın ardından Mardin’de ulaşım kartı ile 10 lira olan şehir içi ulaşım yüzde 40 zam ile 14 lira oldu. Öğrenci ücret tarifesi ise 6,5 liradan 9 liraya yükseldi. Şehir içi ulaşımda bir zam da kartsız binişlere yapıldı. Daha önce 15 lira olan kartsız biniş ücreti de 21 liraya yükseltildi.  

Artuklu-Kızıltepe arası yolcu taşıma ücretine de yüzde 41 oranında zam yapılırken, 23 lira olan kartlı biniş ücreti 32,5 lira oldu.

Nusaybin ve Midyat ilçelerine yolcu taşıma ücretlerine de önümüzdeki günlerde benzer oranlarda zam yapılacağı belirtilirken, Mardin-Diyarbakır arası yolcu ücretinin de hafta içinden itibaren 130 liradan 170 liraya çıkacağı öğrenildi.

Mardin’de belediye otobüs ücretlerine de benzer oranlarda zam yapılırken, zam bugünden itibaren geçerli olmak üzere devreye konuldu.

Yapılan zam ile beraber 2023 yılının Haziran ayından bu yana Mardin’de ulaşıma üçüncü defa zam yapılmış oldu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: AA

Kuşadası’nda evleri yangına yakın olan vatandaşlara tahliye çağrısı

İzmir’in Selçuk ilçe Pamucak mevkiinde başlayan orman yangını Aydın’ın Kuşadası ilçesine sıçradı. Kuşadası’nın Bayraklı Dede Mahallesi’nde orman alanına yakın ikamet eden vatandaşlardan, yetkililer tarafından yapılan uyarılarla can güvenlikleri nedeniyle konutlarını boşaltmaları istendi.