Erdoğan AK Parti’de değişimin nasıl olacağını anlattı: Bulanık suda balık avlamak istemiyoruz

02-05-2024
Etiketler Erdoğan Ak Parti Değisim MYK
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendileri açısından başarısız sonuçlar alınan 31 Mart seçimlerinin değerlendirildiği MYK toplantısında AK Parti’de beklenen değişim için, “Bulanık suda balık avlamak istemiyoruz. Kimseyi kırmadan değişimi peyderpey yapacağız. Değişim yaparken de cerrah titizliğiyle çalışacağız” dediği öne sürüldü.

Hürriyet’te yer alan habere göre, Erdoğan, MYK toplantısında partinin değişimi ve dönüşümü açısından önemli değerlendirmeler yaptı.

İddiaya göre Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, genel merkez yönetiminde yapacağı değişiklik için, “Bulanık suda balık avlamak istemiyoruz. Kimseyi kırmadan incitmeden kardeşlik hukukuna riayet ederek değişimi peyderpey yapacağız. Değişim yaparken de cerrah titizliğiyle çalışacağız” dedi.

Habere göre AK Parti’de kongre sürecinin başlatılmasını isteyen Erdoğan’a MYK üyeleri, kongre öncesinde milletvekilleri ve seçimleri kazanan AK Partili belediye başkanlarının katılacağı bir istişare kampının yapılması önerisinde bulundu. Bu öneriye sıcak bakan Erdoğan’ın da “Doğru olur. Geçen sene yapamadık, geciktik, bunu hemen yapalım” dediği öğrenildi.

Istakoz ve Rolex uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca MYK toplantısının ardından bazı görüşmelerde bulundu ve milletvekillerine ıstakoz, pahalı markalı saat (Rolex)  gibi dikkat çeken sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili uyarılarda bulundu.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Erdoğan,"Milletvekilinin yediğiyle, içtiğiyle, oturduğuyla, taktığıyla, kılık kıyafetiyle daha dikkatli olması gerekmez mi? Benim bu konuda milletvekillerine ayrıca bir uyarıda mı bulunmam gerekiyor? Bir milletvekiline yediğini, giydiğini paylaşma denilir mi? Bunlar bilinemeyecek, akıl edilemeyecek şeyler değil. Herkes milletvekilliği makamının sorumluluğunun farkında olmalı. Milletvekilleri, kendini bir vatandaş gibi konumlandıramaz. Ben herkes gibi saat takıyorum, herkes gibi yemek yiyorum diyemez" diye konuştu.

Özgür Özel’le görüşme de gündeme geldi

Öte yandan Erdoğan’ın bugün CHP Genel Gaşkanı Özgür Özel’le gerçekleştireceği görüşme için de “Özgür Bey randevu istedi, kendisini kabul edeceğiz. Anayasa süreci, önümüzdeki dönem ülkenin ihtiyacı olan yapısal değişim ve dönüşümler, maliye politikaları, tarım, milli eğitim, sağlık gibi başlıklar gündeme gelecektir. Muhalefet ile siyaset alanında görüşmeye devam edeceğiz. Diyalog kapımız herkese açık olacak” ifadelerini kullandığı belirtildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli