ANTALYA- ‘Diplomasi’ temalı ADF devam ediyor

02-03-2024
Etiketler Antalya Diplomasi Forumu ADF Diplomasi Nurkan Şaşmaz Javier Fernando Garcia Botero
A+ A-

Antalya (Rûdaw) – Dün başlayan ve yarın sonra erecek Antalya Diplomasi Forumu’na Başkan Neçirvan Barzani dahil çok sayıda devlet başkanı, bakan, akademisyen ve temsilci katılıyor.

Antalya Diplomasi Forumu (ADF) 147 ülkeden temsilcileri ağırlıyor.

Dün başlayan ve Başkan Neçirvan Barzani’nin de katıldığı Üçüncü Antalya Diplomasi Forumu'na 19 devlet başkanı, 73 bakan ve 57 uluslararası temsilci olmak üzere 4 bin 500'e yakın kişi katılıyor.

"Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak" ana temasıyla düzenlenen forumda küresel meselelerin ve krizlerin yanı sıra iklim değişikliği, göç, İslam karşıtlığı, ticaret savaşları ve yapay zeka gibi birçok konu tartışılıyor.

“Türkiye’nin dünyaya açılan vizyonu”

Rûdaw’a konuşan Kolombiya Büyükelçiliği Birinci Sekreteri Javier Fernando Garcia Botero foruma dair, “ADF’ye katıldığım için çok mutluyum. Kolombiya olarak ilk defa katılıyoruz. Latin Amerika da konuşulacak temalar arasında. Dolayısıyla katıldığımız için mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Letonya Fahri Konsolosu Nurkan Şaşmaz ise “ADF başladığından beri hem Antalya’ya hem de Türkiye’nin tanıtımı ile ilgili olarka son derece faydalı olduğunu düşünüyorum. Gerek Dışişleri Bakanımızın hitapları gerekse de Cumhurbaşkanımızın hitaplarıyla Türkiye’nin dünyaya açılan vizyonu olduğunu düşünüyorum” dedi.

Forum kapsamında iklim krizi, göçmenlik, İslamofobi, finansal rekabet ve yapay zeka gibi çok sayıda konu tartışılıyor.

Estonya’nın Ankara Büyükelçisi Vaino Reinart “İlk defa Antalya Diplomasi Forumu’na katılıyorum. Umarım dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılarla toplanma ve görüşme imkanı buluruz” ifadelerini kullandı.

Ganalı parlamenter Dr. Alfred O. Vanderpuije ise “Türkiye’nin hepimizi bir araya getiren ADF’yi düzenlemesi çok iyi bir şey. Ukrayna savaşına, Gazze’deki savaşa tüm dünyanın bir çare bulması gerekiyor. Bu forumun da tüm bu sorunlara biz çözüm bulunması adına bir yol olduğu kanaatindeyim” dedi.

 Rûdaw’a demeç veren parlamenter Welham Qudessanti da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a teşekkür ederek “Bu forum çok değerli bir forum. Dünyadaki barışı sağlamak adına bir araya gelebilmeliyiz” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli