YENİLENDİ - Mardin'de minibüs şarampole devrildi: 6 ölü, 5 yaralı

Haber Merkezi - Mardin'de minibüsün devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ kaza ile ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. 

Alınan bilgiye göre, Mardin'de valilik ve üniversite personelini taşıyan 47 AT 479 plakalı minibüs kontrolden çıkarak devrildi.

İlk belirlemelere göre araçta bulunan 6 kişi yaşamını yitirdi, 5 kişi yaralandı.

Haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Olay yerinde hayatını kaybedenlerin Ruken Adam, Fatma Kaya, Büşra Keleş, Kamuran Önen, Abdullah Macit ve Yusuf Tunç olduğu bildirildi.

Yaralananlardan Fikret Akiba(40), Türkan Dağ(30), Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Hamza Altun(24) Mehmet Ali Çalışkan(37) Abdulcelil Çetin (33) ise Midyat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Valilikten açıklama

Mardin Valiliği açıklama yaptı. Valilik olayla ilgili tahkikat başlatıldığını duyurdu.

Valilik açıklaması şu şekilde;

“Mardin-Midyat Karayolu üzerinde 02.01.2023 tarihinde sabah saat 07.40 sıralarında Midyat istikametinden Mardin istikametine doğru seyir halinde olan içerisinde 11 kamu görevlisinin bulunduğu Ford marka aracın şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu trafik kazası meydana gelmiştir.

Yaşanan trafik kazasında 6 kamu görevlisi vefat etmiş, 5 kamu görevlisi ise yaralanmıştır. Yaralılar Mardin Eğitim ve Araştırma ile Midyat Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır.

Vefat eden kamu görevlilerine Allah’tan rahmet ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.”

Adalet Bakanı Bozdağ'dan açıklama

Öte yandan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Mardin'de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

Bozdağ, sosyal medya hesabından, Midyat-Ömerli kara yolunda minibüsün devrilmesi sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin yaralandığı kazaya ilişkin yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Mardin'de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığımız elim kaza ile ilgili adli tahkikat başlatmıştır."