HDP’den Lula’ya kutlama mesajı: Başarınızın ilham kaynağı olduğuna eminiz

01-11-2022
Rûdaw
Etiketler HDP Lula Brezilya
A+ A-

Haber Merkezi - Brezilya'da Pazar günü yapılan devlet başkanlığı seçiminin ikinci turunu yüzde 50,83 oy alan solcu eski Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva kazandı. HDP Lula da Silva’yı seçim zaferinden dolayı kutladı.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Lula Da Silva’ya kutlama mesajı gönderdi.

Lula Da Silva’ya üçüncü dönem başkanlığında başarılar dileyen eş başkanların mesajında şu ifadeler yer aldı:

“Halkların Demokratik Partisi (HDP) adına, Brezilya'da devlet başkanlığı seçimlerini kazandığınız için sizi kutluyoruz. Üçüncü dönem başkanlığınızda başarılar diliyoruz.

Tüm dünyada sağ popülist siyasetin yükselişte olduğu ve halkların bu sağcı politikaların neden olduğu çoklu krizlerle karşı karşıya olduğu sıkıntılı zamanlardan geçmekteyiz. Böyle bir küresel bağlamda; Brezilya halklarının demokrasi, adalet ve temel insan hakları doğrultusunda doğru bir seçim yaptığını görmekten mutluluk duyuyoruz. Zaferiniz, gezegenimizin ekolojik geleceğini önemseyen herkes için de büyük bir rahatlamadır. Başta Latin Amerika olmak üzere tüm dünyada adaletsizlik, eşitsizlik ve baskı politikalarına karşı mücadele edenler için başarınızın şimdiden bir moral ve ilham kaynağı olduğuna eminiz.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli