DİYARBAKIR - Kayıp Rojin Kabaiş’in ailesi müjdeli haberi bekliyor

Diyarbakır (Rûdaw) – Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş 4 gündür kayıp.

21 yaşındaki Rojin Kabaiş’i arama çalışmaları üniversite kampüsü arazisinde, yakındaki köylerde ve Van Gölü'nde sürüyor.

Rojin'in babası Nizamettin Kabaiş 24 Eylül 2024’te kızını Diyarbakır'dan Yüzüncü Yıl Üniversitesi yerleşkesindeki yurda götürerek Diyarbakır'a döndü.

Ancak 27 Eylül akşam saat 19.00’dan şu ana kadar Rojin'den haber alınamıyor. Telefonu ve kulaklığı Rojin'in en son görüldüğü yerde, kıyıda bulundu.

Elif Kabaiş kız kardeşi hakkında, "Onunla en son cuma günü konuştuk. O annemi aradı, ben de anneme gittim. 18:30'da markete, 19:00'da ise göl kıyısına gidiyor. Daha sonra bir daha ulaşamadık” dedi.

Ailenin ifadesine göre, Rojin 27 Eylül akşamı ortadan kaybolsa da yurt yetkilileri, kızlarının 18 saat sonra kaybolduğunu bildirdi.

“Bazılarının onu tehdit ettiğini düşünüyorum”

Rojin'in kız kardeşi Mizgin Aytaş şunları söyledi:

"Saat 11.00'de babamı arıyorlar ve 'Kızınız bu gece yurda gelmedi’ diyorlar. Ardından saat 15.00-16.00 sıralarında Rojin'in telefonunun ve kulaklığının kıyıda bulunduğu haberi geliyor. Yani 15 saat geçiyor, sonra yurttan kayıp haberi bize veriliyor. Yani gece ihbar edilseydi birkaç saat içinde belki bulunurdu. Yurt görevlileri de suçlu, biz onlardan da şikayetçiyiz. Suya düştüğünü sanmıyorum. Üç gündür suda onu arıyorlar ama bir şey bulamadılar. O köylerin giriş çıkışlarını kapatsınlar, evlere girip arama yapsınlar. Bazılarının onu tehdit ettiğini düşünüyorum."

Rojin'in onlarca akrabası ve arkadaşı Van'da, Rojin'in kız kardeşleri, erkek kardeşleri, büyükanneleri, ve yeğenleri ise Diyarbakır'daki evlerinde göz yaşları içinde müjdeli bir haber bekliyor.

“Rojin artık hepimizin Rojin’i oldu, onu hep birlikte arayalım”

Rojin’in halası Özlem Kabaiş Kağanaslan da kız çocuklarının kaybolma vakalarındaki artışa dikkat çekerek şunları söyledi:

“Rojin artık hepimizin Rojin’i oldu, onu hep birlikte arayalım. Narin yüreğimizi yaktı ve hepimizin kızı oldu Rojin de aynen öyle. Ben avuç dolusu gözyaşı döktüm Narin için, yine aynı şekilde o 2 yaşındaki küçük kız da öyleydi. Narin'den sonra artık dışarı çıkmaya korkuyoruz, geceleri korkuyoruz. Ne yapalım? Nereye gidelim? Nereye sığınalım yani kabuklara mı girelim? Artık yeter artık. Bütün erkekler kadınların üzerinden ellerini çeksin bu olaylar artık 8 yaşındaki çocuklara 2 yaşındaki bebeklere kadar uzanıyor. Üniversitelere kadar ulaşıyor. Oradaki genç kızlara kadar ulaşıyor. Bilmiyorum kardeşimin kızı sağ mı ölü mü, yaşıyor mu? Biz her dakika her saniye ölüyoruz. Çağrı yapıyoruz buradan. Herkes bize yardım etsin lütfen. Suda mı boğuldu ya da birileri mi kaçırdı, birileri ona kötülük mü yaptı, bilmiyoruz. Her ne olursa olsun bilmek istiyoruz. Rojinler kaybolmasın, Narinler kaybolmasın, artık anneler gözyaşı dökmesin.”

Okul öncesi eğitimi bölümü 1. sınıf öğrencisi olan Rojin, büyük bir istek ve heyecanla eğitimine başlamıştı.

Rojin 4 gündür kaybolmasına rağmen ailesinden hiç kimse geçmişe dair kötü bir olaydan bahsetmedi. Ailenin tek umudu Rojin'in sağ salim bulunup sevdiklerine kavuşması.