TTB, Sağlık Bakanı Koca’dan randevu talep etti

01-10-2021
Rûdaw
Etiketler Türk Tabipleri Birliği TTB Sağlık Bakanı Fahrettin Koca
A+ A-

Haber Merkezi - Türk Tabipleri Birliği (TTB), sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunları görüşmek üzere Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan randevu talep ettiklerini, 10 gün içerisinde randevularına olumlu yanıt gelmezse Ankara’ya yürüyeceklerini duyurdu.

TTB, İstanbul Tabip Odası’nda (İTO) talep ve sorunlarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, taleplerini şöyle sıraladı:

“-Sağlıkta özelleştirmeci, piyasacı politikalar durdurulmalı, sağlık hizmetleri toplumcu bir anlayışla yeniden inşa edilmelidir.

- Köleliği dayatan çalışma koşullarına son verilmeli, güvenceli çalışma esas olmalıdır.

-İşyerlerimiz alanın uzmanları ile görüşülerek güvenli, sağlıklı çalışma ortamları haline getirilmelidir.

-Haftalık çalışma sürelerimiz önerilerimiz çerçevesinde yeniden düzenlenmelidir.

-Temel ücretlerimiz TTB’nin görüş ve önerileri çerçevesinde belirlenmeli, emekliliğe de yansıyacak yaşanabilir ödeme sağlanmalıdır.

-Covid- 9 başta olmak üzere meslek kaynaklı hastalıklara karşı bütüncül bir meslek hastalıkları yasası çıkarılmalıdır! Pandemi süresince çalıştığımız her yıl için derhal 120 gün fiili hizmet süresi zammı verilmelidir.”

TTB İkinci Başkanı Ali İhsan Ökten de “Sağlık Bakanı’nın talebimize yanıt vermemesi halinde illerden odalarımızla beraber bir yürüyüşle Ankara’da bir araya geleceğiz” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli