AK Parti: Yunanistan Doğu Akdeniz'de korsan bir devlettir

01-09-2020
Rûdaw
Etiketler Türkiye Yunanistan Doğu Akdeniz Korsan devlet Fransa Macron
A+ A-

Haber Merkezi - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Yunanistan bugün için Doğu Akdeniz'de bir korsan devlettir, boyunu aşan işlere kalkışıyor” dedi.

Ömer Çelik,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, soruları yanıtladı.

AK Parti Sözcüsü Çelik, “Yunanistan bugün için Doğu Akdeniz'de bir korsan devlettir, boyunu aşan işlere kalkışıyor” ifadelerini kullandı.

Doğu Akdeniz'deki çalışmalara yönelik Çelik, çalışmaları kıta sahanlıkları içerisinde deniz yetki alanlarında yürüttüklerini, Yunanistan’ı ilgilendiren hiçbir konu olmadığını belirtti.

Çelik, Yunanistan konusunda, “Güvenilir bir muhatap arıyorsanız Türkiye’den daha güvenilir bir muhatap yoktur” diye konuştu.

“Biz o kırmızı çizgiyi Macron'a aynen iade ederiz”

AK Parti Sözcüsü Çelik, “Macron, kendi sahamızda, Mavi Vatan'ımızda kırmızı çizgi ilan ediyorsa, biz o kırmızı çizgiyi Macron'a aynen iade ederiz” dedi.

“Mavi Vatan konusunda şaka kaldırmayacağımızı veya sonradan özür dilenecek bir eylemin özrünü kabul etmeyeceğimizi şimdiden ifade ediyoruz” diyen Çelik, Doğu Akdeniz konusunda şu ifadeleri kullandı:

“Fransızların oraya Rafale uçaklarını getirerek ya da Güney Kıbrıs'la tatbikat yaparak elde edeceği hiçbir şey yok. Bütün bu diplomasinin sonucu Yunan hükümetinin ağır yenilgisiyle sonuçlanacaktır.”

Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu'nun darbedilmesiyle ilgili AK Parti Sözcüsü Çelik, “Birisi saygısız üslupla İçişleri Bakanına saldıracak ama İçişleri Bakanımız kişilik haklarını koruduğu için ‘saldırıyı kışkırtıyor’ olacak, böyle saçma sapan bir denklem kurulabilir mi?” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli