Meteoroloji'den 14 il için sağanak uyarısı

01-08-2023
Etiketler Meteoroloji Genel Müdürlüğü Sağanak Yağışlar
A+ A-

Haber Merkezi - Meteoroloji 14 il için sağanak uyarından bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu tahmin raporunu paylaştı.

Buna göre; Türkiye'nin kuzey ve ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Kırklareli, İstanbul’un Anadolu yakası, Kocaeli, Sakarya, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Eskişehir'in doğu kesimleri, Ankara'nın güney ve doğu çevreleri, Çankırı, Düzce, Zonguldak, Kars ve Ardahan çevreleri ile Trabzon, Rize ve Artvin’in iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre; hava sıcaklığı, iç ve kuzeydoğu kesimlerde artarken; Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Düzce, Zonguldak, Kars ve Ardahan'da ise sağanak bekleniyor.

Öte yandan meteoroloji yarından itibaren 2 ile 4 derece sıcakların artacağı belirtili. 

Meteorolojik Uyarılar veya Değerlendirmeler sayfasında ülke genelinde artacak havalar hakkında uyarılarda bulundu. Uyarı şöyle:

Halen mevsim normalleri civarında seyreden sıcaklıklarının, bu hafta ortasından itibaren, yurdun iç ve kuzey kesimlerinde de artarak, gelecek hafta başına kadar Ege ve Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da mevsim normallerinin 2 ila 4 derece, diğer bölgelerimizde ise 4 ila 8 derece üzerine çıkması bekleniyor. Akdeniz Bölgesi'nin kıyı kesiminde yüksek nemle birlikte hissedilen sıcakların daha fazla olacağı tahmin ediliyor.

Sıcakların yarından başlayıp 6 Ağustosa kadar devam etmesi bekleniyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli