Pervin Buldan'dan Çiller'e hatırlatma mesajı: Senin eşin yatağında öldü

01-06-2024
Rûdaw
Etiketler DEM Parti Tansu Çiller Pervin Buldan
A+ A-

Haber Merkezi - Eski HDP Eş Genel Başkanı ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Van Milletvekili Pervin Buldan, eski Türkiye başbakanlarından Tansu Çiller’in bugün eşinin ölüm haberine ilişkin bir 'hatırlatma' mesajı yayımladı.

Pervin Buldan, 90’lı yıllarda katledilen eşi Savaş Buldan'ın ölümünü hatırlatarak Çiller’e "Senin eşin yatağında öldü bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle" dedi.

Eşinin 3 Haziran 1994'te katledildiğini hatırlatan Pervin Buldan, Tansu Çiller’in eşi Özer Uçuran Çiller'in bugünkü tarih olan 1 Haziran'da ölmesi için 'manidar' nitelemesinde bulundu.

Buldan eşiyle beraber öldürülen Adnan Yıldırım ve Hacı Karay'ı da hatırlatarak yaptığı paylaşımı şu şekilde:

"Ne kadar manidar değil mi Tansu Çiller? Bugün 1 Haziran. 3 Haziran yani iki gün sonra Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay’ın 30. katledilme yıldönümleri. Senin eşin yatağında öldü bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle."

Dönemin Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Tansu Çiller, Başbakan olduktan sonra 4 Kasım 1993'te, "Elimizde PKK'ya yardım eden Kürt iş adamlarının listesi var. Listede 60 kadar isim bulunuyor. Devlet PKK'yla olduğu gibi, PKK'ya mali destek sağlayanlarla da her biçimde mücadele edecektir” şeklinde açıklama yapmıştı.

Sonrasında yaklaşık 3 yılda 19 Kürt iş insanı, o dönem faili meçhul olarak anılan cinayetlerde katledilmişti.

Tansu Çiller'in ifadelerinden yola çıkarak bu faili meçhul cinayetler daha sonra 'Kürt iş adamı cinayetleri' olarak anıldı.

Yine bu dönemde Pervin Buldan'ın eşi Savaş Buldan, Hakkarili Hacı Karay ve Diyarbakırlı iş insanı Adnan Yıldırım'la birlikte 2 Haziran 1994'te İstanbul'da kaçırıldı. Cesetleri iki gün sonra Bolu'da bulundu. Otopsi raporlarına göre, üçüne de işkence yapılmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli