‘Altılı Masa cumhurbaşkanı adayını belirleyebilir ama açıklanması sonraya kalır’

01-03-2023
Rûdaw
Etiketler Altılı Masa CHP Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu
A+ A-

Haber Merkezi - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yarınki Altılı Masa toplantısnda cumhurbaşkanı adayının belirlenebileceğini ancak belirlenen ismin açıklanmayabileceğini söyledi.

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek bugünkü yazısında, yarınki Altılı Masa toplantısında Millet İttfakı’nın cumhurbaşkanı adayının belirlenebileceğini yazdı. Zeyrek Kılıçdaroğlu’nun, “Nasıl ki ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' metnini, Anayasa taslağımızı belirledik ve belirlediğimiz başka bir tarihte açıkladık, Cumhurbaşkanı adayını da belirledikten sonra başka bir tarihte açıklarız” dediğini belirtti.

Zeyrek’in yazısında şu ifadeler yer aldı:

“Kılıçdaroğlu'na Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı'nı da sorduk. Yarın yapılacak toplantıda adayın belirlenebileceğini ama hemen açıklanmayabileceğini söyledi. Kılıçdaroğlu şöyle dedi:

“Nasıl ki ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' metnini, Anayasa taslağımızı belirledik ve belirlediğimiz başka bir tarihte açıkladık, Cumhurbaşkanı adayını da belirledikten sonra başka bir tarihte açıklarız.”

“Cumhurbaşkanı adayını açıklamak için özel bir tören düzenler misiniz” sorumuza da Kılıçdaroğlu “Hepsini 2 Mart'ta belirleyeceğiz” karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 10 Mart'ta Parlamento'yu yenileme kararı almasının Millet İttifakı'nın aday belirleme takvimini etkilemeyeceğini söyledi."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli