Öldürülen Ülkü Ocakları Başkanı'nın cenazesine MHP’den katılım olmadı

01-01-2023
Etiketler Sinan Ateş Ülkü ocakları
A+ A-

Haber Merkezi – Uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’le ilgili MHP lideri Bahçeli, MHP yöneticileri ve Ülkü Ocakları'nda herhangi bir açıklama yapılmazken cenaze törenine de katılım olmadığı bilridildi.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Ankara'da motosikletli bir saldırganın açtığı ateşte başından vurularak hayatını kaybetti. Ateş'in yanında bulunan arkadaşı ise saldırıda yaralandı.

Aynı zamanda Hacettepe Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 3 kişi gözaltına alındı.

Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Sinan Ateş cinayeti faillerinden olduğu değerlendirilen 1 kişi ve olaya karışan 2 kişi olmak üzere, 3 kişinin gözaltına alındığını" denildi.

Olay sonrasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ABB Başkanı Mansur Yavaş, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu olmak üzere birçok isim taziye mesajı yayımladı. Ateş'in öldürülmesiyle ilgili Twitter'da da çok sayıda paylaşım yapıldı. Ancak MHP ve Ülkü Ocakları'ndan herhangi bir açıklama gelmemesi sosyal medyanın gündemine oturdu.

MHP’den katılım yok

Bursa'da son yolculuğuna uğurlanan Ateş'in cenazesine AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ile çok sayıda kişi katıldı.

Ateş’in cenazesine hem MHP lideri Devlet Bahçeli'nin açıklama yapmaması hem de ne partiden ne de Ülkü Ocakları'ndan katılım olmadığı aktarıldı.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı’ndan mesaj

Ateş'in cinayetine ilişkin Eski Ülkü Ocakları Başkanı Azmi Karamahmutoğlu ise taziye mesajı yayınladı.

Karamahmutoğlu sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımında "Alçak bir pusuyla canına kıyılan ülküdaşım, mevkidaşım Sinan Ateş’i Bursa’da milletin vicdanına defnettik" ifadelerini kullandı.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli