Beşar Esad İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ile görüştü

30-08-2021
Rûdaw
Etiketler Suriye Beşar Esad İran Hüseyin Emir Abdullahiyan
A+ A-

Haber Merkezi - Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Şam’da bir araya geldi.

Suriye resmi ajansı SANA’nın haberine göre, görüşmede, bölgesel ve uluslararası gelişmelerin yanı sıra iki ülke arasındaki stratejik ilişkiler ele alındı.

Esad, Suriye ile İran arasındaki mevcut işbirliğinin karşılıklı çıkarlar temelinde korunmasının olumlu sonuçlar verdiğini belirterek, “Suriye’nin tüm topraklarını kurtarıncaya kadar terörle mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Hüseyin Emir Abdullahiyan da, Bağdat’ta düzenlenen “İşbirliği ve Ortaklık” konferansı hakkında Esad’a bilgi verdi.

İran resmi ajansı IRNA’nın haberine Abdullahiyan, yabancı güçlerin bölgedeki varlığının sürdürülebilir güvenlik ve istikrara katkıda bulunmayacağını belirterek, “Bölge devletleri ve Müslüman ülkeler arasındaki istişareler ve işbirliği, bölgede kalıcı güvenliğin sağlanmasında önemli bir rol oynayacaktır” dedi.

Abdullahiyan, “Bölgedeki her türlü siyasi ve güvenlik düzenlemesi, Suriye dahil tüm bölge devletlerinin katılımıyla sağlanabilir” ifadadesini kullandı.

İran Dışişleri Bakanı ayrıca, Afganistan'da siyasi çözüm için kapsayıcı bir hükümetin kurulmasının tüm taraflarca dikkate alınması gerektiğine inandıklarını kaydetti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli