İngiltere, Suriye'deki kolera salgını nedeniyle 2 milyon 322 bin sterlin bağışlayacak

Erbil (Rudaw) - İngiliz hükümeti kolera hastalığını kontrol altına almak amacıyla Suriye'ye 2 milyon 322 bin sterlin sağlayacağını duyurdu.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Suriye genelinde koleradan etkilenenlere yardım için Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Teşkilatı’na (UNICEF) 2 milyon 322 bin sterlin bağışlanacağı belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı, destek kapsamında UNICEF'e Suriye'de bir kolera tedavi merkezi kurması için yardım sağlayacaklarını, gerekli ilaçları temin edeceklerini, koleranın yayılmasını önlemek için halkı eğiteceklerini bildirdi.

İngiltere Başbakanı'nın danışmanlarından Tarık Ahmed de, “Koleranın Suriye'de yayılmasından büyük endişe duyuyoruz. Yetersiz beslenme ve temiz su eksikliğinden kaynaklanan bir risk var. Durum kötüleşecek. İngiltere Suriye'yi unutmadı ve oradaki krizi çözmek için tek bir cevabımız olduğundan emin olmak için her zaman uluslararası ortaklarımızla birlikte çalışıyoruz" diye konuştu.

UNICEF 20 Ekim 2022 tarihli raporunda, Suriye'de kolera hastalarının yüzde 26'sının 5 yaş altı çocuklar olduğunu ve çocuklar arasındaki vaka sayısının giderek arttığını duyurmuştu.

Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) göre, 25 Ağustos'tan Ekim ortasına kadar Suriye'de 75 kişi koleradan öldü ve 20 bin 14 kişiye hastalık bulaştı.