Suriye Savunma Bakanlığı: Türk kuvvetlerinin çekilmesi görüşüldü

25-04-2023
Etiketler Türkiye Rusya Suriye İran
A+ A-

Haber Merkezi - Suriye Savunma Bakanlığı, Türkiye, Rusya, Suriye ve İran  arasında Moskova'da gerçekleştirilen dörtlü toplantıda, “Türk kuvvetlerinin Suriye topraklarından çekilmesi konusunun yanı sıra M4 yolu olarak bilinen uluslararası karayolu üzerindeki anlaşmanın uygulanmasının görüşüldüğünü” açıkladı.

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu, İran Savunma Bakanı Mohammad Reza Aştiyani ve Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas ile Rusya, İran ve Suriye İstihbarat Başkanlarıyla bir araya geldi.

Rusya'nın başkenti Moskova'daki görüşmeyle ilgili Suriye Savunma Bakanlığı'ndan bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Bugün Suriye, Rusya, İran ve Türkiye savunma bakanlarının dörtlü toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, Türk kuvvetlerinin Suriye topraklarından çekilmesi konusunun yanı sıra M4 yolu olarak bilinen uluslararası karayolu üzerindeki anlaşmanın uygulanması görüşüldü” denildi.

Rusya Savunma Bakanlığı ise toplantıdan sonra yayımladığı bildiride, dört ülkenin de "Suriye'nin toprak bütünlüğünü koruma arzularını ve Suriyeli mültecilerin anavatanlarına hızlı dönüşü için çabaları yoğunlaştırma gereğini" teyit ettiğini bildirdi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli