Deyroz'da ABD üssü yakınında art arda patlama

23-10-2022
Etiketler Deyrezor ABD DSG Patlama
A+ A-

Haber Merkezi - Suriye'nin kuzey doğusundaki Deyrezor vilayetinin El Ömer petrol sahasındaki DSG ve ABD’nin ortak kullandığı üs yakında patlama meydana geldi.

ABD ve Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) askeri üs olarak kullandığı Deyrezor’un  El Ömer petrol sahasının yakınlarında bir dizi patlamanın meydana geldiği bildirildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) dün gece El Ömer sahası yakınlarında nedeni henüz bilinmeyen en az beş patlamanın meydana geldiğini açıkladı.

SOHR’ye göre patlamalar ABD liderliğindeki uluslararası koalisyon güçleri ile SDG'nin düzenlediği ortak tatbikatın ardından gerçekleştiği bildirildi.

Öte yandan Suriye devlet ajansı SANA'nın yerel kaynaklara dayandırdığı haberlerine göre; askeri üs yakınlarında üst üste patlama sesi duyulduğu ve ardından yangın çıktı.

Patlamalara ilişkin şuana kadar, ne ABD'den ne de DSG’den resmi bir açıklama yapılmadı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Rûdaw

‘Türkiye, Suriye’ye takviye kuvvet gönderdi’

Türkiye'nin desteklediği silahlı güçlerin denetiminde olan Efrin, Mare, El-Bab, Azez, El Rai ve İdlip'de şiddetli protesto eylemleri düzenlendi. Türk nayrakları indirildi, Erdoğan posterleri yakıldı, Türkiye TIR’ları kurşunlandı, ateşe verildi. Türkiye’nin kurduğu karakollar yakıldı, silahlı çatışmalar çıktı.