HTŞ'ye karşı Azez’de protesto gösterisi düzenlendi

21-10-2022
Rûdaw
Foto: Video alıntısı / Rûdaw
Foto: Video alıntısı / Rûdaw
Etiketler Azez Efrin HTŞ
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Heyet Tahrir el-Şam’ın (HTŞ) Efrin kent merkezini ele geçirmesi ve ardından Azez’e yönelmesi üzerine bölgede tedirginlik artarken Azez’e ele geçirme ihtimali üzerine gösteri düzenlendi.

Efrin'e komşu olan Azez’de birkaç gündür halk ve silahlı grupların üyeleri hareketli.

Gösterilere katılan Halepli göçmenlerden Usame Mellah, “Birkaç gündür HTŞ’nin geçişine karşı gösteriler düzenliyoruz. Birkaç önemli nedenden dolayı gösteri yapıyoruz. Birincisi HTŞ terör listesinde yer alan bir grup. Bölgeyi ele geçirirse bu bölge için kara bir sayfa açılması anlamına gelir. Eğer onlar buraya yerleşirse Rusya ve diğer ülkelerin bölgeyi bombalamasının da önü açılmış olur. Biz HTŞ'nin gelmesini istemiyoruz. 10 yıldır bu fikre karşı mücadele ediyoruz. HTŞ fikrinin halk üzerindeki olumsuz etkisini çok iyi biliyoruz” dedi.

Silahlı gruplardan Cemal Maruf adlı bir kişi de bölgedeki diğer gruplara seslenerek hepsinin HTŞ'ye karşı savaşmasını istedi.

Cemal Maruf, “Colani’nin çetelerine karşı gerçek tavrımızı ortaya koymalıyız. HTŞ bütün devrimci gruplarla tek tek çatıştı ve bütün kurtarılmış bölgeleri rejime teslim etti. Sivil halkın yerinden edilmesine neden oldu. Bütün bölgeyi talan ettiler” diye konuştu.

Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentyev ise Türkiye'nin HTŞ’yi “ılımlı” bir örgüt haline getirmeye çalıştığını iddia etti. Ayrıca; Türkiye'nin 2020 mutabakasında yer alan terörist grupların İdlib ve çevresinden çıkarılmasına yönelik anlaşmasına da bağlı kalmadığını söyledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli