Suriye Savunma Bakanlığı: Türkiye’nin saldırısında çok sayıda asker şehit oldu

20-11-2022
Etiketler Suriye Türkiye Rojava Bombardıman DSG
A+ A-

Haber Merkezi - Suriye Savunma Bakanlığı, Türkiye’nin gece geç saatlerde ve bu sabah çeşitli noktalara düzenlediği bombardıman sonucu çok sayıda askerin öldüğünü duyurdu.

Suriye resmi haber ajansı SANA’ya konuşan Suriyeli askeri bir kaynak, “Bugün şafak vakti Halep’in kuzey kırsalı ve Haseke kırsalındaki Suriye topraklarına yönelik Türk saldırıları sonucunda çok sayıda asker şehit oldu” dedi.

Ajans, Türk savaş uçaklarının, Rojava’nın Dirbesiye ilçesinin güneybatısındaki bir dizi yeri, Derik civarını ve kuzey kırsalındaki Ebu Raseyn kasabasının kuzeyindeki Tel Harmal köyününün hedef aldığını bildirdi.

SANA muhabiri de bombardımanlar sonucunda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini, bölgede hlak ait binalarda önemli maddi hasar meydana geldiğini belirtti

SOHR: 12 Suriye askeri öldü

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) ise, Türkiye’nin hava operasyonunda Halep'in kuzeybatısındaki Shawarghah köyü, Haseke'nin kuzeybatısındaki Ebu Rasin kırsalındaki Um Harmal köyü ile Rakka'nın kuzeyindeki Tel Abyad kırsalındaki Qaz’ali köyünde 12 Suriye askerinin öldüğünü duyurdu.

SOHR kaynakları ayrıca, Halep, Haseke ve Rakka'nın farklı bölgelerine düzenlenen saldırılarda, Suriye askerleri de dahil, hayatını kaybedenlerin sayısının 31'e yükseldiğini, 40 kişinin de yaralandığını aktardı.

Öte yandan Rojava Özerk Yönetimi’ne yakın haber kaynakları ise Kobani’de 15 Suriye askerinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

DSG: 13 sivil hayatını kaybetti

Demokratik Suriye Güçleri’nden (DSG) yapılan açıklamada, Derik, Dirbesiye, Ebu Rasen, Kobani, Tel Rifat ve Şehba’ya yönelik bombardımanların sabaha kadar devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada, ilk bombardımanda Derik’in Teqil Beqil köyünde elektrik kurumunda çalışan bir memurun hayatını kaybettiği, ilk saldırının ardından yaralılara yardım etmeye gidenlerin bir kez daha hedef alındığı ve 11 sivilin hayatını kaybettiği, 6 sivilin de yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, Dirbesiye’deki siloda 2 sivil ile Ebu Rasen’de 1 DSG’linin hayatını kaybettiği, Kobani’de ise 3 sivilin yaralandığı kaydedildi.

Ayrıca Efrin Kurtuluş Güçleri (HRE) adına yapılan açıklamada da, Efrinli göçmenlerin kaldığı bölgelere yönelik saldırılarda 5 HRE üyesinin hayatını kaybettiği, 2 sivilin yaralandığını aktarıldı.

MSB: 89 hedef imha edildi

Öte yandan Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB) da bugün yapılan açıklamada, Kandil, Asos, Hakurk ile Rojava’da, Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerine “Pençe-Kılıç Hava Harekatı” icra edildiği belirtildi.

İlk aşamada 81, bu sabah da 8 olmak üzere toplam 89 hedefin vurulduğu ifade edilen açıklamada, “Hava harekatı ile etkisiz hale getirilen teröristlerin arasında terör örgütünün sözde yöneticileri de bulunmaktadır” denildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad / Arşiv

Beşar Esad genel af ilan etti

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 22 Eylül 2024’ten önce işlenen suçlar için genel af ilan etti. Asker kaçaklarını da kapsayan af yurt içinde 3, yurt dışında 4 ay içinde teslim olma koşuluyla geçerli olacak.