SOHR: IŞİD mahkumları Rakka cezaevinden firar etti

19-06-2022
Rûdaw
Etiketler Donetsk Fas İngiliz Yabancı asker İdam DSG Rakka IŞİD Cezaevi
A+ A-

Haber Merkezi – Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) Rakka’daki bir cezaevinden bir grup IŞİD mahkumunun kaçtığını duyurdu.  DSG ise yaptığı açıklamada IŞİD mahkumlarının kaçtığına dair çıkan haberleri yalanladı.

SOHR yerel kaynaklara dayandırdığı açıklamasına göre; Rakka’da Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) kontrolündeki merkezi cezaevinden bazı IŞİD tutuklusu kaçmayı başardı. Kaçan mahkumlarının büyük bölümünün yakalandığı, firari 3 IŞİD mahkumunun yakalanması için operasyonların sürdürüldüğü ileri sürüldü. 

SOHR, Rakka şehrinin kuzeyindeki “Tişrin” Silo köprüsünün yakınındaki IŞİD mahkumlarının tutulduğu  merkez hapishane çevresinde DSG ve güvenlik güçlerinin seferber edildiği bildirildi.

Gözlemevi, hapishaneden kaçışların bu sabah (Pazar) saat 03:00 sularında merkez cezaevi çevresinde silah seslerinin duyulması ve ardından ambulansların bölgeye intikal ettiği saatlerde gerçekleştiğini kaydetti.

SOHR’ye göre; çok sayıda keskin nişancı binaların çatılarına yerleştirildi, bariyerler ve kontrol noktaları kuruldu. Güvenlik güçlerinin bu hareketliliğinin  çok sayıda IŞİD mahkumunun merkez hapishaneden kaçmış olabileceği iddialarını doğruladığı bildirildi.

Güvenlik güçlerinin demiryolunun kuzeyindeki bazı mahalle ve sokakları zırhlı araçlarla kapattığı, IŞİD firarilerini yakalamak amacıyla evlere baskın düzenlediği kaydedildi.

Öte yandan DSG Basın İrtibat Merkezi’nden yapılan açıklamada, Rakka merkezi cezaevinden IŞİD mahkumlarının kaçtığına dair çıkan haberleri yalanlandı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bazı basın organları, çok sayıda IŞİD mahkumunun Rakka Merkez Cezaevi’nden kaçtığı ve isyan çıktığı yönünde yalan haberler yayınladı. Hiçbir mahkumun kaçmadığını ve isyanın olmadığını belirtiyoruz. Cezaevi etrafının gözetilmesi ve güvenliğin sağlanması için son dönemde operasyonlar yapıldı ve güvenlik önlemleri alındı.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli