DSG: Silo tehdit ediliyordu

17-11-2017
Rûdaw
Etiketler Telal Silo
A+ A-

Haber Merkezi – Demokratik Suriye Güçleri (DSG) tarafından, sözcüleri Telal Silo’nun ayrılmasıyla ilgili yapılan açıklamada, olayın “tehdit”le bağlantılı olduğuna vurgu yapıldı.

 

DGS Sözcüsü Telal Silo’nun 2 gün önce DGS’den ayrılıp Cerablus’ta Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) katıldığı ortaya atılmıştı.

 

DGS’den konuya ilişkin yapılan açıklamada, Telal Silo ve ona bağlı bir grubun kendi istekleriyle DSG’ye katıldıkları ve kendisi ile bağlantıda olunan son ana kadar da görevinin başında olduğu belirtildi.

 

Açıklamada, Silo’nun Türkiye tarafından tehdit edildiği belirtilerek şöyle denildi:

 

“Telal Silo, güçlerimiz içerisinde saygın bir yere sahipti ve tüm görevlerini yerine getirmiştir. Bu sebeple de Türk devleti tarafından baskı ve provokasyona uğramıştır. Türkiye’deki çocuklarının öldürülmesi ile tehdit edilmiştir.

 

Kaybolduğu andan şimdiye dek, güçlerimiz soruşturma başlatmıştır. Telal Silo’nun daha önce çalışmasındaki güçlük ve sorunlar sebebiyle istifa ettiği bilinmelidir. Bu sebeple Türk istihbaratı ve ailesinden Türk istihbaratının ortağı olan bazı kişilerin bu kaybolma olayında parmağı vardır.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli