Camiler kışla oldu

14-03-2015
Rûdaw
Etiketler Suriye Esad SNHR
A+ A-

Haber Merkezi – Suriye’de 2 bin 44 ibadethanenin Beşar Esed güçleri tarafından  karargaha dönüştürüldüğü belirlendi. 

 

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından iç savaşın 4'ncü yılını doldurması dolayısıyla yayımlanan raporda, tutuklanan kişilerin sayısının 215 bine ulaştığı belirtilirken, bunlardan 6 bin 580'inin kadın, 9 bin 500'ünün çocuk tutuklu olduğu ifade edildi. 

 

Raporda, 2014 yılında ise Suriye rejiminin 22-40 yaş grubu erkekleri hedef alarak, zorla silah altına aldığı ve gençlere yönelik tutuklama operasyonları düzenlediği kaydedildi. 

 

Rejim güçleri tarafından tutuklanan kişilerden daha sonra haber alınamadığı belirtilen raporda, bu durumda olan kişi sayısının ise 85 bin olduğu aktarıldı. 

 

Tutuklulara yönelik işkence olaylarında ise sık sık ölüm vakalarının yaşandığına dikkati çekilen raporda, bu nedenle 11 bin 427 kişinin işkence altındahayatını kaybettiği belirtildi.

 

Raporda, ülkedeki 2 bin 44 ibadethanenin Esed güçleri tarafından işgal edilerek karargaha dönüştürüldüğü ifade edildi. 

 

Ülkedeki basın mensuplarının maruz kaldığı sıkıntılara işaret edilen raporda, "Rejim güçleri, öldürme ve tutuklama şeklinde çeşitli engellemelerle basın mensuplarını hedef almaya devam ediyor” denildi.

 

Raporda ayrıca, uluslararası anlaşmalarla kullanılması yasaklanan silahların ülkede kullanıldığı vurgulandı.

 

Rejim tarafından uygulanan bir diğer siyasetin, "Şam kırsalındaki Doğu Guta ve Dareyya'da olduğu gibi muhaliflerin kontrolü altındaki bölgeleri abluka altına almak" olduğu hatırlatıldı.

 

Raporda, yiyecek ve içecek sıkıntısının had safhalara ulaştığı, atıkların birikmesi ve kirlilik nedeniyle salgın hastalıkların yayıldığı görülen bu bölgelerde, 224'ü çocuk, 212'i kadın olmak üzere ölenlerin sayısı 730'a ulaştığı belirtildi. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli