Suriye, Öncüpınar ve Çobanbey kapılarından geçişleri 3 ay daha uzattı

13-11-2023
Etiketler Öncüpnar sınır kapısı Çobanbey sınır kapısı Suriye İnsani yardım BM
A+ A-

Haber Merkezi - Birleşmiş Milletler (BM), Suriye yönetiminin insani yardımlar için Öncüpınar (Bab Al Salam) ve Çobanbey (Al Rai) sınır kapılarının açık kalma süresini 3 ay daha uzattığını duyurdu.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

6 Şubat'ta Maraş merkezli depremlerin ardından açılan Öncüpınar ve Çobanbey sınır kapılarının açık kalma süresinin 13 Şubat 2024'e kadar uzatıldığını bildiren Dujarric, halihazırda bu iki kapı ve Cilvegözü sınır kapısının insani yardımlar için kilit önem taşıdığını vurguladı.

Dujarric, Suriye'nin kuzeybatısı için sınır ötesi yardımların önemine işaret ederek, BM ve ortaklarının her ay bu kapılardan 2,5 milyon kişiye ulaştığını aktardı.

BM personelinin, bu yıl 260 sınır ötesi yardım operasyonu gerçekleştirdiğini ifade eden Dujarric, 3 sınır kapısından toplam 4 bin 200 yardım tırının geçiş yaptığını duyurdu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad / Arşiv

Beşar Esad genel af ilan etti

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 22 Eylül 2024’ten önce işlenen suçlar için genel af ilan etti. Asker kaçaklarını da kapsayan af yurt içinde 3, yurt dışında 4 ay içinde teslim olma koşuluyla geçerli olacak.