Soylu, Halep ve İdlib’de okul açılışı ve briket ev teslim törenine katıldı

13-11-2022
Etiketler Süleyman Soylu İdlib Suriye Halep Türkiye
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Halep’in El-Rai (Çobanbey) ilçesinde bir anaokulu ve ilkokulunun açılışına katıldı. Soylu daha sonra İdlib’de 600 briket evin teslim töreninde hazır bulundu.

Süleyman Soylu, Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu (SMO) gruplarının kontrolü altındaki Halep’in El-Rai (Çobanbey) ilçesinde yapılan bir anaokulu ve ilkokulunun açılışına katıldı.

Törene, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, AFAD Başkanı Yunus Sezer, Kilis Valisi Recep Soytürk, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürü Yusuf Karaloğlu ve askeri yetkililer de katıldı.

Törende konuşan, Suriye'nin Halep kentindeki Çobanbey kasabasında acılar yaşandığını ve çocukların yaşamaması gerekenleri yaşadığını dile getirdi.

ABD’yi eleştiren Soylu, "Sınav tam da buradadır. Amerika, Afganistan'dan kaçarken o uçak kalktığı andan itibaren insanları dökerek öldürmüştür. Kendi tarihinde belki de en kara lekeyi vurarak kaçmıştır. İnsanlık dışı, bir devletin yapmaması gerekenleri başından itibaren yaptıklarının maliyetini ödediklerini yaşadık ve gördük. Irak'a demokrasi getirecekti, Afganistan'a barış getirecekti. Dünya, bunların her birini yaşıyor ve görüyor" diye konuştu.

Soylu daha sonra bölgede kurulan Organize Sanayi Sitesi’ni gezdi.

Süleyman Soylu ve beraberindeki heyet daha sonra İdbil’e giderek, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve Sadakataşı Derneği tarafından yaptırılan 600 briket evin teslim törenine katıldı.

Burada konuşan Soylu, "Bilesiniz ki bizim dünyamız, sadece bu dünya değildir. Bizim dünyamız, elbet öteki dünyadır. Onu hiç unutuyor değiliz. Burada neyle karşı karşıya kaldığınızı, neyle karşı karşıya olduğunuzu biliyoruz. Hiçbir zaman sizi yalnız bırakmayacağız, size sırtımızı dönmeyeceğiz, kardeşliğimizi unutmayacağız. Dünya üzerimize gelse de sizden elimizi de gönlümüzü de koparmayacağız" diye konuştu.

Soylu, briket ev sayısının 75 bine ulaştığını ifade ederek, "Burada 2 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 75 bin briket ev yapıldı. Okullar, sağlık ocakları, parklar, camiler, bütün sosyal donatılar gerçekleştirildi, gerçekleştirilmeye devam ediliyor. İyiliği kendisine yol etmişlerle, buradaki sivil toplum örgütlerimizle bunları gerçekleştirdik. Allah nasip ederse, bu yılın sonuna kadar 100 bin briket evi tamamlamış olacağız" ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli