El Bab’ta silahlı gruplar kendi aralarında çatışmaya başladı

11-10-2022
Rûdaw
Foto: Video alıntısı / Rûdaw
Foto: Video alıntısı / Rûdaw
Etiketler El Bab Çatışma Silahlı gruplar Suriye Türkiye Hamza Tugayı Şam Cephesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Halep'in doğusundaki El Bab’ta, Şam Cephesi ile Hamza Tugayı arasında silahlı çatışma çıktı. Dün başlayan çatışmalar bu sabaha kadar devam etti.

Çatışmalar, Muhammed Abdüllatif adlı medya çalışanı ile hamile eşinin 7 Ekim’de El Bab’ta öldürülmelerinin ardından başladı. Zanlıların Hamza Tugayı üyeleri olduğu belirtiliyor.

Edinilen bilgilere göre; zanlıların Hamza Tugayı üyeleri olduğunun açığa çıkması üzerine Şam Cephesi, Hamza Tugayı’na saldırı başlattı.

Suriye muhalefeti kaynaklarına göre de Akram el-Ugil, Muhammed el-Mukhir ve Ebu Yakub el-Azawi adlı üç zanlı tutuklandı.

Muhaliflerin arasında önde gelen bir isim olan Muhyeddin Lala, Rûdaw’a, Türkiye ile Suriye ilişkilerinin normalleşmesine karşı çıkanların tasfiye edildiğini söyledi.

Muhyeddin Lala, "Son zamanda, Suriye'nin kuzeyinde, Suriye ile varılmak istenen uzlaşmaya karşı bir hareketlilik olduğunu biliyoruz. Türkiye istihbaratı, devrimci aktivistler ve devrimci fikirlere sahip kişiler hakkında bilgi toplamaya başladı. Olası anlaşmaya karşı oldukları için ‘ortadan kaldırılmalarına’ karar verildi. Ancak kurbanların ve cellatların eşit kabul edilmesine kimse razı gelmeyecektir” dedi.

Öldürülen gazetecinin babası Abdüllatif Ebu Henum da "Adaletten cani suçluların cezalandırılmasını ve idam cezasının infaz edilmesini talep ediyorum. Katil artık adaletin elinde olduğuna göre… Kimsenin şahsi çıkarları için şehit oğlumun kanı üzerinde “alışveriş” yapmasına izin vermeyeceğim” dedi.

7 Ekim Cuma gecesi El Bab’ta gazeteci Muhammed Abdüllatif ve hamile eşi vurularak öldürüldü. Cinayetleri kentte yaygın protestolar izledi. Zanlıların bulunup tutuklanmasının ardından protestocular Hamza Tugayı’nın komutanı Seyf Bolad'ın da tutuklanıp yargılanmasını talep ediyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli