TSK’dan İdlib, Halep ve Lazkiye’de Suriye ordusuna saldırı!

01-03-2020
Rûdaw
Etiketler Suriye Lübnan Türkiye İdlib
A+ A-

Haber Merkezi - Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), top ve füzelerle İdlib, Halep ve Lazkiye’de Suriye ordusu ve Esad’a destek veren milislere ait birçok hedefi vurduğu öğrenildi. Öte yandan İdlib kırsalında çıkan çatışmalarda her iki taraftan da çok sayıda kayıp olduğu bildirildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın Suriye hükümetine İdlib’de kontrol ettiği bölgelerden çekilmesi için verdiği sürenin dolmasının ardından İdlib’deki tansiyon gece 00:00’dan itibaren yükseldi.

TSK’nın Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), top ve füzelerle İdlib ve Halep’in kırsalı ile Lazkiye’deki kilit öneme sahip hedefleri vurduğu bildiriliyor.

Yine, TSK’nın YPG’nin kontrolündeki Tel Rıfat yakınlarındaki Minnag Askeri Hava Üssü ile Neyrab Hava Üssü’nü de bombaladığı belirtiliyor.

İdlib güneyindeki stratejik Maaret Numan, Vadi el Deyf, Tel Merdih, Mar Debse’de Suirye ordusu ve milis güçlerinin çok namlulu roket sistemleriyle hedef alındığı gelen bilgiler arasında.

Karadan çatışmalar devam ediyor

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Türkiye destekli muhalif gruplar ve cihatçı grupların Zaviye Dağo, Kolydin ve Zaqum'daki Kafr Aweid ve Sofohon'un kontrolünü yeniden ele geçirmeyi başardığını bildirdi.

Gözlemevi’nin aktardığına göre bu bölgede iki taraf arasında yaşanan çatışmada 23 Suriye ordusu askeri ve müttefiği öldürülürken, 20 cihatçı ve 31 muhalif unusur öldürüldü.

Türk topçusu ayrıca Serakib çevresindeki Sermin ve Kumeynas bölgelerini hedef aldı.

Öte yandan Suriye ordusu da bu bölgelerde 12 hava saldırısı düzenledi.

Öldürülenler arasında Hizbullah liderleri de var

Öte yandan SOHR, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Halep ve İdlib kırsallarının çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilen hava ve kara saldırılarında Suriye ordusu ve müttefiklerinden 48 kişinin öldürüldüğünü duyurdu.

SOHR’un açıklamasına göre, öldürülenler 11 Suriye ordusu subayı ve Lübnan Hizbullahı örgütünden 14 lider ve üye de bulunuyor.

Suriye ordusunun geçtiğimiz Perşembe günü İdlib’de düzenlediği hava saldırısında 36 asker hayatını kaybetmişti

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli