İslami Direniş grubu: Saldırılarımız devam edecek

31-12-2023
Etiketler Drone saldırı Harir Havaalanı Irak İslami Direniş Grubu
A+ A-

Erbil (Rûdaw) –  Irak “İslami Direniş” grubu, dün gece Erbil’in Harir Havaalanına yönelik bomba yüklü dronlarla saldırı gerçekleştirdiklerini ve saldırılarının süreceğiniğ açıklarken, Harir nahiyesi yetkilileri ise dün gece herhangi bir drone saldırısı düzenlenmediğini belirtiyorlar.  

Kendilerine ‘İslami Direniş’ olarak isimlendiren Irak’taki İran destekli Şii grupların telegram hesabından yapılan açıklamada dün gece Erbil’in Harir  Havaalanı’na yönelik bir saldırı düzenlediği ileri sürüldü.

Açıklamada, "İşgalciyle yüzleşme yolumuza devam ederken, Gazze'deki halkımızın zaferi, Siyonist düzenin Gazze halkına karşı yaptığı katliama cevap olarak, İslami Direniş mücahidleri Irak'ın kuzeyindeki Erbil'de işgal altındaki Hariri üssüne saldırı düzenledi” denildi.

Açıklamanın devamında, "İslami Direniş olarak düşman mevzilerini vurmaya devam edeceğimizi yineliyoruz" ifadeleri yer aldı.

Rûdaw’ın yerel yetkililerden edindiği bilgiye göre dün gece Harir Havaalanına yönelik herhangi bir saldırı gerçekleşmedi. 

Ancak bugün Kürdistan Bölgesi Hükumeti, dün gece saat 23.45’te Pirmam-Erbil sınırında Peşmerge güçlerine ait bir karargâha iki insansız hava aracıyla saldırı düzenlendiğini duyurdu. Açıklamada düzenlenen saldırıda herhangi bir can kaybı yaşanmadığı bildirildi.

Gazze Şeridi'nde İsrail ile Filistinli gruplar arasında başlayan savaş ardından kendilerine “İslami Direniş” adını veren Şii silahlı grupları, Irak, Suriye, Kürdistan Bölgesi ile Rojava'daki ABD ve uluslararası koalisyon üslerine yönelik saldırılar düzenlemeye başladı.

Şii gruplar 17 Ekim’de Irak’ın Enbar vilayetindeki Ayn el Esad ve Erbil’in Harir ilçesindeki askeri hava üssüne gerçekleştirdikleri saldırı ile isimlerini ilk kez duyurdu.

İslami Direniş isimli grup, 17 Ekim’den beri Erbil Uluslararası Havalimanı’ne 14 kez, Harir’de şu an kullanılmayan askeri havaalanına ise 12 kez saldırı gerçekleştirdi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli