SON DAKİKA - Olası İsrail saldırısına karşı Irak Ordusu alarma geçti

2 saat önce
Rûdaw
Etiketler Irak İsrail
A+ A-

Bağdat (Rûdaw) - Irak Silahlı Kuvvetler Komutanlığı Sözcüsü Tümgeneral Yahya Resul, İsrail’in olası saldırılarına karşı hazırlıklı olduklarını açıkladı.  

Irak Haber Ajansı'na (INA) konuşan Irak Silahlı Kuvvetler Komutanlığı Sözcüsü Tümgeneral Yahya Resul, ordunun alarma geçtiğini belirterek, "Herhangi bir ani saldırı durumunda Irak'ın egemenliğini korumaya tamamen hazırız" dedi.

Tümgeneral Yahya Resul Irak’ın Lübnan'a insani ve tıbbi yardımlar göndermeye devam ettiğini de söyledi.

Irak Ordusu’nun hazırlıklı olduğunu ifade eden Resul, "Irak güçleri ülkenin egemenliğini korumak için görevlerini yerine getiriyor ve birimlerimiz kuzeydoğu bölgelerinde başta Suriye tarafı olmak üzere komşu ülkelerle sınırların güvenliği için her türlü tedbiri almış durumda. Savaşa hazırız ve birimlerimiz sınırda gerekli tüm tedbirleri alıyor" ifadelerini kullandı.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani’nin Lübnan’a yardım gönderilmesine devam edilmesi talimatı verdiğini belirten Tümgeneral Yahya Resul, "Irak'ın kardeş Lübnan'a yaptığı yardımlar devam ediyor ve söz konusu yardımlar devam ediyor. Yardımı ilk gönderen ülke olarak bu insanlığın bize yüklediği bir sorumluluktur" dedi.

Lübnan’dan gelen yaralılara da destek vereceklerini ifade eden Resul, "Irak, bugün El Kaim sınır kapısından Suriye'ye gelen ve aralarında yaralıların da bulunduğu 144 Lübnanlıyı kabul etti. Onlar gururla ağırlanacak ve Siyonist saldırı sonucu yaralananlar burada tedavi edilecek” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani BM Genel Kurulunda konuştu / 27/09/2024

Sudani'den Kürdistan Parlamentosu seçimleri hakkında açıklama

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Kürdistan Bölgesi'nde parlamento seçimlerine hazırlandıklarını ifade eden Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkileri güçlendirmeye çabaladıklarını söyledi.