Irak Sınır Muhafızları, İran ve Türkiye sınırlarında güvenliği arttırıyor

30-07-2023
Etiketler Irak Sınır Muhafızları Kürdistan Bölgesi Türkiye İran Sınır güvenliği
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Irak Sınır Muhafızları'nın Türkiye ve İran sınırında "kaçak geçişleri önlemek" amacıyla 90’a yakın kale ve kontrol kulesi kuracağı öğrenildi.

Rûdaw’a konuşan Irak Sınır Muhafızları Sözcüsü Yüzbaşı Karwan Xoşnaw, Türkiye-İran sınırındaki "yasa dışı sızma" ve "kaçakçılığı" önleme planı çerçevesinde bugüne kadar Süleymaniye'nin Perwezxan Sınır Kapısı bölgesinde 49 askeri kontrol kulesi ve Türkiye sınırında ise 7 kalenin inşa edildiğini söyledi.

Xoşnav 30 kale ve kulenin inşasının ise yakın zamanda yapılacağını kaydetti.

Yüzbaşı Xoşnaw, Türkiye ve İran sınırlarının güvenliğini sağlanmak amacıyla, güçlerinin sınırlarda yol ve güvenlik noktaları kurmaya devam edeceklerini aktardı.  

Türkiye, PKK'nin varlığını gerekçe göstererek Kürdistan Bölgesi sınırlarından onlarca kilometre içeri girmiş durumda. TSK’nın, sınır bölgelerinde 65’in üzerinde askeri noktası bulunuyor.

İran ise, Rojhılat Peşmergelerinin varlığını bahane ederek sık sık Kürdistan Bölgesi sınırlarını bombalıyor. İran ordusu birçok kez Erbil, Süleymaniye ve Kerkük’teki sivillerin kaldığı Rojhılatlı siyasi partilere ait mülteci kamplarını intihar İHA’lar ve füzelerle hedef aldı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli