'IŞİD'i abluka altına aldık'

Erbil (Rûdaw) - Irak Genel Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Albay Yahya Resul, "IŞİD'in Irak güçlerine karşı direnme gücü kalmadı, artık sadece istihbarat savaşı sürdürülüyor" dedi.

Radyo Rûdaw'ın "Mijar" (Konu) programına açıklamalarda bulunan Resul, "IŞİD hareketliliği sadece Hemrin Dağı ve çöllerde var. Irak Hava Kuvvetleri büyük ölçüde IŞİD güçlerini yok etti. Kalan silahlı IŞİD mensupları da abluka altına alındı" ifadelerini kullandı.

Kerkük'ün güneyindeki Hemrin Dağı'nın zorlu coğrafyasına vurgu yapan Resul, "Hiçbir dünya ordusu Hemrin yükseltilerini kontrol edemez. Ancak hava kuvvetleri ve ağır silahlarla burada IŞİD'e karşı savaşıyoruz. Şu an yaptığımız şey istihbarat savaşlarıdır."

IŞİD, varlığını bu bölgelerde sürdürmeye çalışıyor

IŞİD Musul, Telafer ve Havice savaşından sonra, Hemrin bölgesinde küçük gruplar halinde savaşarak varlığını sürdürmeyi amaçlıyor. 

Örgüt mensupları, Hemrin bölgesinde son aylarda Peşmerge Güçleri ve Irak ordusuna çok defa saldırılar düzenledi. 

 Hemrin Dağı ve çevresi, IŞİD öncesinde El Kaide militanlarının eğitim alanı olarak kullanılıyordu. Irak hükümeti, 2003 yılından sonra bölgenin tamamında kontrolü sağlayamadı. 

Peşmerge komutanları daha önce Rûdaw'a yaptıkları açıklamalarda, Hemrin Dağı’nın tamamında IŞİD mensuplarının temizlenmediği sürece, örgütün tamamen bittiği söylenemeyeceğini belirtmişti.

Harita: Hemrin Dağı, Google Maps