IRAK -Silahlı saldırıda aynı aileden 2 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı

29-03-2023
Etiketler Irak Diyala Silahlı saldırı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) –Irak’ın Diyala vilayetinde düzenlenen bir saldırıda aynı aileden eş olan erkek ile kadın yaşamını yitirdi, biri ağır 2 çocukları ise yaralandı.

Rûdaw’ın Diyala Polisinden edindiği bilgiye göre; bu sabah saat 05:00 sularında  Xallıs ilçesinin Tehwile köyünde kimliği belirsiz kişiler bir eve silahlı saldırı düzenledi.

Saldırıda 42 yaşındaki Mustafa Ahmed Ubeydi ile 39 yaşındaki eşi İnas Xalb Ebitan Ubeydi başlarına isabet eden kurşunlarla yaşamlarını yitirdi. Öldürülen Mustafa Ahmed Ubeydi’nin Xallıs ilçesinde polis memuru olarak görev yaptığı öğrenildi.

Saldırıda ailenin Muqteda isimli 17 yaşındaki çocuğunun başından aldığı kurşunla ağır yaralandığı ve Bakuba’daki bir hastanede tedavi altına alındığı kaydedildi. Ailenin bir diğer çocuğu 19 yaşındaki Humam’ın ise elinden yaralandığı ve ilçedeki bir hastanede tedavi gördüğü öğrenildi.

Emniyet kaynaklarının bildirdiğine göre, saldırının gerçekleştiği bölge Irak ordusunun kontrolünde bulunuyor. Saldırının toplumsal bir olaydan ziyade kriminal nitelikte olduğu tahmin ediliyor.

Olay hakkında geniş çaplı başlatılan soruşturma devam ediyor.  

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Kanada'nın Irak Büyükelçisi Kathy Bunka

Kanada'nın Irak Büyükelçisi: Kürdistan parlamento seçimleri için desteğe hazırız

Kanada'nın Irak Büyükelçisi Kathy Bunka Kürdistan Bölgesi’nde parlamento seçimlerinin Ekimde yapılmasına karar verilmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, "İstenildiği takdirde seçimlerin yapılmasına yardım etmeye hazırız" dedi.