Hollanda'dan vatandaşlarına Irak'ı terk etme çağrısı

28-10-2023
Etiketler Hollanda Irak Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Haber Merkezi – Hollanda hükümeti, vatandaşlarına Irak'ı terk etmeleri ve zorunlu olmadıkça Kürdistan Bölgesi'nde kalmamaları çağrısında bulundu.

Hollanda Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada vatandaşlarını, İsrail ile Gazze arasındaki savaştaki gelişmeler ışığında Irak'taki durumun "daha hızlı kötüleşebileceği" konusunda uyardı.

 Açıklamada, en yüksek uyarı seviyesini simgeleyen Irak haritası kırmızıyla gösterilirken, Kürdistan Bölgesi'ndeki Erbil, Dohuk, Süleymaniye ve Halepçe valilikleri ise daha düşük riskleri işaret ederek turuncu renkte gösterildi.

Açıklamada, “Gazze’de yaşanan olaylardan dolayı Irak’ın büyük şehirlerinde gösteriler yapılıyor, Batılı kişi ve taraflara yönelik şiddet ve hedef alma ihtimali var. Irak'taki güvenlik durumu aniden kötüleşebilir, bu nedenle Hollanda vatandaşlarına Irak'ı derhal terk etmeleri çağrısında bulunuyoruz” ifadeleri yer aldı.

Bakanlık, Hamas ile İsrail arasındaki savaşın ardından Orta Doğu'daki diğer ülkelerde de gerilimin arttığına dikkat çekerek, özellikle büyük şehirlerde büyük gösterilerin tehlikeleri konusunda uyarıda bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Bağdat'taki büyükelçiliğinin personelini azaltma kararı alırken, Amerikan vatandaşlarına güvenlik nedeniyle Irak'a seyahat etmemeleri çağrısında bulunmuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli