Federal Mahkeme, Kürdistanlı bakan hakkındaki şikayeti görüşüyor

26-02-2023
Etiketler Irak Federal Yüksek Mahkemesi Kürdistan Bölgesi Şikayet
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak Federal Yüksek Mahkemesi, Kürdistan Bölgesi Ticaret ve Sanayi Bakanı Kemal Müslim ile Kürdistan Bölgesi Ticaret ve Sanayi Bakanlığı Ticaret Genel Müdürü Newzad Şeyh Kamil hakkındaki şikayeti 28 Şubat’ta görüşecek.  

Federal Mahkeme’nin toplantı takvimine göre Mahkeme, Kürdistan Bölgesi'nin 1 Ocak 2004 ila 30 Eylül 2021 tarihleri arasındaki gıda kuponu birimlerinin satışını ödemeye mecbur edilmesi şikayeti üzerine toplanacak.

Kemal Müslim ve Newzad Şeyh Kamil hakkında Irak Gıda Ticaret Şirketi Genel Müdürü tarafından şikayette bulunuldu.

Şikayet şimdiye kadar dört kez ertelendi ve şikayetçi, Kürdistan Bölgesi'ndeki gıda acenteleri tarafından 18 yıllık gıda birimi satışları için ödeme talep ediyor.

Kürdistan Bölgesi Ticaret ve Sanayi Bakanlığı, şikayetten herhangi bir netice elde edilemeyeceği görüşünde.

Şikayet hakkında Rûdaw’a açıklamalarda bulunan Newzad Şeyh Kamil, “Davayı sonlandırmak için geçen yılın sonlarında Irak Ticaret Bakanlığı ile bir anlaşmaya vardık. Anlaşma şimdi yürürlüğe girmek üzere, bu nedenle Federal Mahkeme’nin dava hakkında herhangi bir karar vereceğini öngörmüyoruz. Dava bir uzlaşmaya doğru ilerlediğinden, mahkemenin karar almayı ertelemesi güçlü bir ihtimaldir” değerlendirmesini yaptı.

Varılan anlaşma hakkında Irak Ticaret Bakanlığı yetkilileriyle dün Erbil’de bir görüşme yaptıklarını belirten Şeyh Kamil, anlaşmanın olduğu gibi uygulanacağını düşündüğünü aktardı.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli