Irak Petrol Bakanının 24 saatte ailesinden 3 kişi yaşamını yitirdi

Erbil (Rûdaw) -   Irak Petrol Bakanı Petrol Bakanı Hayyan Abdulgani'nin babasının ölüm haberinin açıklanmasından saatler sonra meydana gelen trafik kazasında Petrol Bakanı Hayyan Abdulgani'nin kız kardeşi ve kızı hayatını kaybetti.

Kaza, bu sabah saatlerinde bakanın konvoyunun babasının cenazesinden dönerken meydana geldi.

Irak Petrol Bakanı'nın konvoyu, babasının naaşının defin töreninden döndükten sonra Divaniye vilayetinin El Sudayir ilçesine bağlı El Abraaj bölgesinde kaza yaptı. Kazada bakanın kız kardeşi, kızı, araç sürücüsü ve koruma mensubunun da aralarında bulunduğu 4 kişi yaşamını yitirdi.

Petrol Bakanı Müsteşarı Bassem Muhammad Hudayir, Irak Petrol Bakanı'nın kız kardeşi ve kızının ölüm haberini yaptığı açıklamada şöyle duyurdu:

“Sayın Başbakan Yardımcısı ve Petrol Bakanı Hayyan Abdulgani'nin kız kardeşi ve kızının talihsiz bir trafik kazası sonrasında trajik ölüm haberi vesilesiyle sayın Bakan’a madencilik sektörü iştirakleri adına en derin taziyelerimi ve en içten taziyelerimi sunar, Yüce Allah'tan iki merhumumuza rahmetiyle muamele etmesini ve Bakana, ailesine ve yakınlarına sabır ilham etmesini niyaz ederim.”

Söz konusu kaza, Abdulgani'nin babası Abdul-Zahra Al-Sawad'ı kaybetmesinin üzerinden yirmi dört saatten az bir süre sonra gerçekleşti.

Edinilen bilgiye göre, kazada durumu kritik olan ve bakanın eşi olduğu sanılan beş yaralı da bulunuyor.

Başkan Neçirvan Barzani ve Irak Başbakanı Sudani'den başsağlığı mesajı

Irak ve Kürdistanlı liderler Hayyan Abdulgani'ye ailesine taziyelerini iletti.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, yayınladığı taziye mesajında, Abdulgani’ye başsağlığı dileyerek "ayın Hayyan Abdulgani’nin babasının vefatı ardından kız kardeşi ile kızının ölümünden büyük üzüntü duyduğumu belirtiyor, bu zor dönemde acısını paylaşıyor ve vefat edenleri anıyorum" dedi.

Irak Başbakanı Muhammed Şii el-Sudani de Abdulgani'ye bir taziye mesajı gönderdi.

Kürdistan Bölgesi hükümetinden bir heyetin,  Irak petrol Bakanlığıyla hidrokarbon yasası taslağının hazırlanması konusunda görüşmek üzere Bağdat'a gitmesi gerekiyordu. Ancak toplantı Bakan Abdulgani'nin babasının ölümünün ardından iptal edilmişti.

Bu haftanın başlarında Irak Petrol Bakanı Petrol Bakanı Hayyan Abdulgani Ankara'ya iki günlük bir ziyaret gerçekleştirmiş burada mevkidaşı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile bir araya gelmişti.  Görüşmede Kürdistan Bölgesi'nin beş aydan fazla süredir beklemede olan Türkiye'nin Ceyhan limanı üzerinden petrol ihracatının yeniden başlatılması konusunu gündeme gelmişti.