Kürt partilerine karşı ‘terör listesi’ hamlesi

25-02-2017
Rûdaw
Irak Parlamentosu
Irak Parlamentosu
Etiketler Irak İran Kürt Partileri Doğu Kürdistan
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak Parlamentosu gruplarından Kanun Devleti Koalisyonu, Doğu Kürdistan (İran Kürdistanı) partilerinin “terör listesi”ne alınması için çalışma yürütüyor.

 

Rûdaw’a konuşan Kanun Devleti Koalisyonu listesi parlamenteri Nehle Hebabi, “Komşu ülkelerdeki bazı muhalefet partileri Irak toprakları üzerinden ülkelerine yönelik terörist eylemlere girişiyorlar. Irak Merkezi Hükümeti’nin bilgisi dışında faaliyet gösteren bu partilerin ülkemizden çıkması için yasa tasarısı hazırlıyoruz” dedi.

 

Doğu Kürdistan partilerine ait temsilciliklerin büyük bölümü Süleymaniye vilayeti sınırları içerisinde yer alıyor.

 

Kanun Devlet’in bu adımına ilişkin Irak Parlamentosu Kürdistan Yurtseveler Birliği (KYB) parlamenteri Bahtiyar Şaweys, “Bu adım aynı zamanda siyasi bir hamledir. Henüz imza toplanma aşamasında ancak bize iletilirse üzerinde çalışacağız” şeklinde konuştu.

 

Şaweys, “Böyle bir durumda Kürdistan halkının çıkarlarını her şeyin üzerinde tutmamız gerekiyor. Kürdistan için özgürlük mücadelesi veren kuruluşların da çıkarlarını göz önünde bulundurmalıyız” vurgusunda bulundu.

 

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) parlamenteri Renas Cano da, “ABD’nin, İran Ordusu’nu (Pasdaran) terör listesine alma düşüncesini ortaya atmasından sonra, Irak buna karşılık İran için tehdit oluşturan grup veya partileri terör listesine almaya hazırlanıyor” ifadelerinde bulundu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli