Irak yönetimi yaralı Filistinlilerden oluşan bir grubu tedavi için ülkeye aldı

23-05-2024
Rûdaw
Etiketler Irak Filistin Yaralı Tedavi İsrail Gazze Gazze Sağlık Bakanlığı
A+ A-

Haber Merkezi - Filistin haber ajansının bildirdiğine göre, yaralı Filistinlilerden oluşan ilk grup Çarşamba günü Irak hastanelerinde tedavi görmek üzere Gazze Şeridi'nden Irak'a gitti.

Filistin resmi haber ajansı Wafa, "Yaralı Filistinlilerden oluşan ilk grup çarşamba günü Irak'a ulaştı" dedi ve Irak Sağlık Bakanlığı’nın 27 kişilik yaralı grup ile refakatçilerini tedavi edilmek üzere hastanelere naklettiğini ekledi.

Wafa, Filistin yönetiminin, Irak Başbakanı Muhammed Şiya el Sudani'ye, Dışişleri ve Sağlık Bakanları’na ve Irak Kızılayı'na teşekkür ettiğini bildirdi.

İsrail'in açıkladığı rakamlarına göre, Hamas militanlarının 7 Ekim'de İsrail'in güneyine topyekün bir saldırı başlatmasından bu yana, Gazze Şeridi'nde şiddet 6 ayı aşkın bir süredir devam ediyor. Çatışmalarda şimdiye kadar bin 170'den fazla İsrailli hayatını kaybetti.

Gaze’deki Sağlık Bakanlığı’na göre İsrail’in düzenlediği saldırılarda ise 35.700 Filistinli hayatını kaybetti.

Irak, mart ayında Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) 25 milyon dolar bağışta bulundu.

İsrail bazı çalışanlarının İsrail'e yönelik 7 Ekim saldırısına karıştığı iddiaları üzerine UNRWA’nın faaliyetlerine son vermek istemişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli