VİDEO - Musul kıyamet yeri!

23-03-2017
Rûdaw
Musul
Musul
Etiketler Musul Savaş Sivil
A+ A-

Musul (Rûdaw) - Musul’un batısında gittikçe şiddetini arttıran savaşta siviller canları pahasına şehri terk etmeye çalışıyor.

 

Rûdaw Musul’un batısından canı pahasına göçen insanların trajedisini görüntüledi.

 

Kaybolan çocuklar, çocuğunu arayan anneler, yorgunluktan beli bükülmüş yaşlılar kamyonetlerin arkasına doluşup, güvenli bir bölge arayışına çıkıyorlar.

 

Çocukların çığlık ve ağlama sesleri hiç kimseyi rahatsız etmediği gibi çocukların anne diye haykırışları da kimse tarafından duyulmuyor.

 

Muhabirimizi gören siyah çarşaflı genç bir kadın, “Duyun artık! Bütün dünya duysun, biz burada hiçbir şey istemiyoruz. Sadece bizi güvenli bir yere götürün ” diye konuştu.

 

Kadın daha sonra da bağırarak, “Ey insanlık, ey dünya neredesiniz?” diye haykırıyor.

 

Kadın ve çocukların yanı sıra, çaresiz ve aciz durumda olan erkekler de perişan bir halde.

 

Rûdaw’a konuşan 50 yaşlarındaki göçzede, “Biliyor musunuz baba gördük kendi çocuğunu bırakıp kaçtı. Allah şahittir ki bir babanın evladı, gözlerinin önünde öldü ama oracıkta bırakıp gitti. Musulda kıyamet kopuyor” dedi.

 

Koalisyon güçlerine ait uçakların El Cedide Mahallesi’nde yaptığı bombardıman sonucu sadece 3 ev içerisinde 200 sivil hayatını kaybetti.

 

Rûdaw kameramanının saldırıya uğramış evlerden çıkarılan ve içeride bulunan cesetlerin görüntüleri, daha sonra Iraklı güçler tarafından silindi.

 

Görgü tanığı bir vatandaş, Musul’un El Cedide Mahallesin’de bir evin sığınağında 140 sivilin öldüğünü söyledi.

 

Bir diğer vatandaş ise 27 kişilik bir ailenin belgelerini göstererek, “Bakınız burada 27 kişi vardı ve hepsi öldü” diye konuştu.

 

Irak Altın Kuvvetler Komutanı Tuğgeneral Meen Sead, “Düşmanımız IŞİD, yeni bir teknik kullanıyor. Çok sayıda sivili tek bir eve toplayarak, evin çatısından saldırıyorlar. Bu da uçakların müdahalesini engelliyor. Biz de buna göre plan oluşturuyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli