Bağdat'ta Danimarka’ya karşı gösteri düzenlendi

22-07-2023
Rûdaw
Etiketler Bağdat Danimarka Kur'an-ı Kerim Gösteri
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Şii Sadr hareketi lideri Mukteda es-Sadr'ın binlerce destekçisi, bugün Bağdat'ın merkezindeki Tahrir Meydanı'nda, Danimarka’nın başkenti Kopenhag'daki Irak Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını protesto etmek için gösteri düzenledi.

Göstericiler İsveç ve Danimarka'da "aşırılık yanlılarına" karşı harekete geçilmediği takdirde Danimarka ile ilişkilerin kesilmesini talep ettiklerini belirtti.

Bir protestocu, Rûdaw muhabiri Mustafa Goran'a, hükümeti İsveç'ten Selwan Momika'yı iade etmek için çalışmaya çağırdıklarını söyledi.

Başka bir protestocu, Momica'yı teslim olmaya ve ilgili yetkilileri "bu şeytanı Irak'a teslim etmesi" ve "ona karşı en sert önlemleri alması" çağrısında bulundu. "Gösterilerimiz barışçıl, ancak Irak hükümetinin İsveç ve Danimarka büyükelçiliklerine karşı sert olmasını talep ediyoruz" diye ekledi.

Danimarka'nın Basra'da ve diğer vilayetlerde şirketleri olduğuna işaret ederek, "Aşırılık yanlılarına karşı harekete geçmediği sürece Danimarka ile ilişkilerin kesilmesi" çağrısında bulundu ve neden "Özellikle Irak hedef alındı. Irak'a karşı gizli bir uluslararası komplo olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Danimarka bağlantılı yapılar hedef alınd

Daha önce bir güvenlik kaynağı Rudaw Media Network'e, mayın temizleme alanında çalışan Danimarka DCR örgütünün Basra'daki genel merkezinin hedef alındığını söyledi.

Kaynak, "Hedef almanın, Basra vilayetinin El Huta ilçesine bağlı Şattülarap bölgesinde mayın temizleme çalışması yapan Danimarkalı şirkete ait kervanların yakılmasıyla sonuçlandığını" açıkladı.

Sadr hareketini destekleyen gruplar geçen Perşembe günü, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları protesto etmek için Bağdat'taki İsveç büyükelçiliğini bastı ve bazı bölümlerini ateşe verdi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli