TELAFER - 'Yağma ve kundaklama devam ediyor'

21-12-2017
Rûdaw
Telafer
Telafer
Etiketler Telafer Heşdi Şabi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Heşdi Şabi'nin denetimi altında olan Musul'un Telafer ilçesinin sakinlerinin yağma ve kundaklama korkusundan evlerine dönemediği ifade ediliyor.

 

Irak Başbakanı Haydar Abadi, 31 Ağustos'ta Telafer ilçesinin IŞİD'den tamamen kurtarıldığını duyurmuştu. IŞİD'in çatışmadan çekildiği ifade edilen kent bir kaç günde Iraklı güçlerin denetimine geçmişti.

 

Telafer operasyonuna katılan Heşdi Şabi'nin kentte büyük bir tahribat gerçekleştirdiği ve bazı evleri patlattığı ifade ediliyor.

 

Telafer'e ait görüntülere kenti tahribat boyutu ortaya çıktı.

 

Rûdaw'ın ulaştığı görüntülerde, kentte bazı evlerin yağmalanıp tahrip edildiği görülüyor.

 

Görüntünün Telaferli bir şahıs tarafından gizli bir şekilde çekildiği öğrenildi.

 

Telaferli şahıs çekilen görüntünün “Nur Mahallesi'nde kız lisesi yakınında

bulunan Abdulmuhsin Emin Abdurrahman'a ait ev olduğunu” ve görüntünün 10 Aralık 2017'de çekildi çekildiğini dile getiriyor.

 

Rûdaw'a konuşan Telafer Aşiretleri Entellektüel Meclisi Başkanı Yusuf Çelebi, IŞİD'in saldırılarında dolayı kentte 250 bin dolayında insanın evinden olarak göç ettiğini belirtti.

 

Bazı göçmenlerin Telafer'e döndüğünü dile getiren Yusuf Çelebi, “Kentte evlerin bazı kişiler tarafından yağmalandığı ve ateşe verildiği iddiaları dolaşıyor. Bu da göçzedeleri korkuyor ve evlerine dönmelerine engel oluyor” dedi.

 

 

Kente dönenlerin sayısına ilişkin Çelebi, “Şimdiye kadar 500 ile bin dolayında Sünni aile, 2 bin ile 2 bin 500 Şii aile Telafer'e dönmüştür. ” diye belirtti.

 

Kentte, siviller ait 600 ile 700 evin yanı sıra ilçedeki kamu binlarının tamının tahrip edildiği belirtiliyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli