Irak Cumhurbaşkanı bütçe yasasını onayladı

21-06-2023
Rûdaw
Etiketler Irak Cumhurbaşkanı Latif Reşid Latif Reşid Bütçe Yasa tasarısı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak Cumhurbaşkanı Latif Reşid bugün federal bütçeyi onayladı.

Cumhurbaşkanı Reşid, bütçenin resmileşmesinin hükümetin yeni programına başlaması için bir dönüm noktası olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Reşid, "Bütçenin onaylanması, vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması, sağlık, eğitim, ekonomik altyapı gibi temel hizmetlerin sağlanmasını içeren hükümet programının uygulaması açısından bir dönüm noktasıdır" dedi.

Devlet harcamalarının kısıtlandırılmasına, ülkenin ekonomik ve iklimsel zorluklarla karşı karşıya olduğu bir zamanda, ekonomik kaynakları geliştirme ve çeşitlendirme konusunda çalışmaların önemine vurgu yapan Reşid, tüm tarafların bütçe yasasının onaylanmasında gösterdikleri çabaları takdirle karşıladı.

Irak Parlamentosu, 5 gün süren görüşmelerin ardından 12 Haziran’da 198,9 trilyon dinarlık (153 milyar dolar) 2023 bütçesini onayladı.

Buna göre Kürdistan Bölgesi bütçeden yüzde 12,67 oranında pay alacak.

Bütçe yasasına göre Kürdistan’dan yapılan petrol ihracatı SOMO tarafından denetlenecek, Erbil hükümeti Bağdat'a günlük 400 bin varil petrol teslim edecek ve petrol ihracatından elde edilen gelirler Irak Merkez Bankası'nda açılan bir hesaba yatırılacak.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Kanada'nın Irak Büyükelçisi Kathy Bunka

Kanada'nın Irak Büyükelçisi: Kürdistan parlamento seçimleri için desteğe hazırız

Kanada'nın Irak Büyükelçisi Kathy Bunka Kürdistan Bölgesi’nde parlamento seçimlerinin Ekimde yapılmasına karar verilmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, "İstenildiği takdirde seçimlerin yapılmasına yardım etmeye hazırız" dedi.