Karşıt görüşlü Şii tarafların Bağdat'taki gösterileri devam ediyor

19-08-2022
Rûdaw
Etiketler Şii Irak Mukteda Sadr Koordinasyon Çerçevesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak'taki siyasi kriz, iki ana Şii akım olan Sadr Hareketi ve Koordinasyon Çerçevesi yandaşlarının Bağdat'taki Yeşil Bölge’de düzenlediği gösterilerle devam ediyor.

Sadr Hareketinin Bağdat'taki destekçileri, açtıkları çadırlarda gösteri ve oturma eylemine katılanlara ücretsiz olarak yemek dağıtıyor.

Sadr Hareketi yandaşları 30 Temmuz'dan bu yana Irak Parlamentosu yakınında oturma eyleminde bulunarak parlamentonun feshedilmesini ve erken seçime gidilmesini talep ediyor.

Gösterilere katılanların günlük ihtiyaçları Sadr Hareketi ve bazı bağışçılar tarafından karşılanıyor.

Sadr Hareketi destekçisi Celal Mukteda, "Herkesten para topladık, yemek ve su getirdik. Kesim için hayvanlar getirdik. Bu şekilde ziyaretçilere hizmet veriyoruz" dedi.

Gösterilerin organizatörleri, 70'e yakın araçla günde 6 milyon dinar değerinde yiyecek dağıtıldığını söylüyor.

Sadr Hareketinin bir diğer destekçisi Mihemed Hüseyin, "Tahta boyacılığı yapıyorum. Günde 40 bin dinar kazanıyorum. Çocuklarımın boğazından kesip buradaki kardeşlerime veriyorum” dedi.

Yeşil Bölge’de, Koordinasyon Çerçevesi destekçileri de 12 Ağustos'tan bu yana gösteri yapıyor. Onlar ise Sadr Hareketi'nin parlamentonun feshi ve erken seçim taleplerine karşı çıkıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli