Bağdat Komutanı: Kürtler’e silah yardımı…

18-12-2014
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi - Bağdat Operasyonlar Gücü Komutanı Şammari, Batı ülkeleri tarafından Peşmerge Güçleri’ne yapılan silah ve eğitim yardımının, Irak’ın ortak çıkarına hizmet ettiğini söyledi.

 

Korgeneral Abdulemir el-Şammari, Irak’a IŞİD ile savaşı sırasında maddi, lojistik ve eğitim desteğini en çok sunan ülkenin İran ve ABD olduğunu dile getirdi. Şammari, şöyle devam etti:

 

"IŞİD tüm Irak’ı birleştirdi. Benim komutanlık yaptığım birimlerde Kürt komutanlar da bulunuyor. Hepimiz öncelikle Iraklıyız. Siyasi yönetimler arasında küçük sorun ve gerginlikler yaşansa da askeri kanatta derin ayrılıkların yaşanacağı anlamına gelmez. Arap, Kürt ve Türkmenler olarak bir arada yaşamaya devam edeceğiz.”

 

Şammari, Batılı ülkelerce Peşmerge Güşleri’ne yapılan silah ve eğitim yardımından Bağdat - Erbil ilişkilerinin etkilenmeyeceğini ve krize yola açmayacağını vurgulayarak, tüm yardımların Irak’ın ortak çıkarına hizmet ettiğini vurguladı.

 

Korgeneral Abdulemir el-Şammari, intihar saldırılarını minimize ettiklerini söyleyerek, "Daha önceleri günde 15 ile 20 patlama meydana gelirken şimdi bu vakalar aldığımız güvenlik tedbirleri neticesinde bir ikiye düştü" dedi.

 

IŞİD'in Bağdat'ı ele geçirme ısrarına da değinen Şammari, şöyle konuştu:

 

"IŞİD, Bağdat’taki siyasi aklı ve rejimi devirmeyi amaçlıyor. Bağdat Operasyon Gücü olarak örgütün ilerleyişini durdurmak için çok çetin bir savaş yürüttük halen de yürütüyoruz. Bağdat'a karşı güçlü bir savunma hattı oluşturduk. Örgüt, oluşturduğumuz savunma hattını defalarca aşmaya çalıştı. Bağdat’ı çevreleyen tüm bölgeler neredeyse terör gruplarına yataklık yapıyor. Teröristlerin çok aktif olduğu Felluce, El Taci, Amiriyet el-Felluce gibi bölgeler." 

 

IŞİD içerisinde çok sayıda Afgan ve Çeçen olduğunu belirten Şammari, örgüte mensup Arap uyrukluların ise Tunus, Fas, Ürdün, Filistin, Mısır ve Suriye gibi ülkelerden gelip Irak’ta savaştığını söyledi.

 

Şammari, "Dış mihraklar ve diktatörlükle yönetilen bazı komşu ülkelerimiz örgütü destekliyor. Maddi desteği olmayan hiçbir örgüt cephelerde savaş yürütemez. Bir anda doğmuş ve büyümüş bir örgüt asla değil. Buna kimseyi inandıramazsınız" diye konuştu. (Kaynak: AA)

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli