Rûdaw muhabiri ile kameramanı Bağdat’ta kaçırıldı

Bağdat (Rûdaw) – Heşdi Şabi yanlılarının Irak’ın başkenti Bağdat’ta Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) parti binasını ateşe verilmesi olayını takip eden Rûdaw muhabiri ile kameramanı kendilerini Kolluk Kuvvetleri olarak tanıtan kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldı.

Rûdaw Medya Grubu’ndan yapılan açıklamada, “Çalışma arkadaşlarımızın kaçırılma olayını en şiddetli şekilde kınıyor olayın biran önce aydınlatılmasını ve arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün 17 Ekim 2020 saat 11 sularında KDP binasının yakıldığı olayı haber yapmak üzere olay yerinde olan muhabirimiz Helkawt Aziz ile kameramanı Khatap Acmi, kendilerini Kolluk Kuvvetleri olarak tanıtan kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldı.

Söz konusu kaçırılma olayını en şiddetli şekilde kınıyor olayın biran önce aydınlatılmasını ve arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Aynı zamanda bu olayı Irak’ta özgür gazeteciliğe karşı büyük bir ihlal olarak nitelendiriyoruz.

Federal Irak Hükümeti’ne çalışma arkadaşlarımızın biran önce serbest bırakılması için çağrıda bulunuyoruz. Çalışanlarımızın can güvenliği ve serbest bırakılmaları hükümetin sorumluluğundadır.”