Türk Büyükelçi, Kerkük’teki tarihi kışla için girişimde bulunacak

17-02-2019
Rûdaw
Etiketler Kerkük Fatih Yıldız Türkiye
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, büyük oranda yıkılan Kerkük'teki Osmanlı Kışlası'nın yeniden imarı için çalışmaların başlatılması gerektiğini belirtti.

 

 

Fatih Yıldız, Twitter'dan yaptığı açıklamada, geçen yıl çıkan yangında ağır hasar alan Kerkük'teki tarihi Kayseri Çarşısı'nın yeniden imarı tamamlandıktan sonra sıranın Osmanlı Kışlası'na geleceğini ve bunun için de çalışmaların başlatılması gerektiğini ifade etti.

 

Yıldız, "Türkiye, Kerkük'te kesintisiz olarak büyük projeler yürütmeli. Kışla hakkında başlatmış olduğumuz girişimleri güçlendirerek devam ettireceğim" ifadesine yer verdi.

 

Osmanlı'nın Bağdat Valisi Muhammed Namık Paşa'nın talimatı üzerine 1863 yılında Kerkük'te inşa edilen kışlanın önemli bir bölümü son yıllarda şiddetli yağmur ve bakımsızlık nedeniyle büyük hasar gördü.

 

Kerkük’teki Kayseri Çarşısı 26 Kasım 2018'de yanarak kullanılamaz hale gelmiş, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) çarşının tüm restorasyonunu üstlenerek haziran ayının sonunda Kerkük esnafına teslim edileceğini belirtmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli