İntikam için 5 yaşındaki çocuğun kafasını kesti

16-06-2019
Rûdaw
Etiketler Irak Diyala Cinayet
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kavgalı olduğu akrabasından intikam almak için 5 yaşındaki kız çocuğunu öldüren zanlı Diyala polisi tarafından tutuklandı. Zanlı il soruşturmada suçunu itiraf etti.

 

Irak’ın Diyala vilayetinde dün sabah kaybolan 5 yaşındaki bir kız çocuğunun cansız bedeni evlerine yakın bir bölgedeki tarlada bulundu.   

 

Rûdaw’a konuşan Diyala Polis Şefi Binbaşı Faysal Kazım Abadi, “15 Haziran Cumartesi günü Halis ilçesinde Zehra adında 5 yaşındaki bir çocuk evlerinin yakınlarında kafası kesilmiş halde bulundu” dedi.  

 

Olayla iligili başlatılan soruşturma kapsamında üç şüphelinin gözaltına alındığını dile getiren Abadi, şüphelilerden birinin suçunu itiraf ettiğini söyledi.

 

Abadi, “Küçük Zehra’nın katili babasının kuzeni çıktı. Kızın babası ile yaşadıkları kavganın ardından intikam almak için bu vahşice cinayeti işlemiş” diye konuştu.

 

Öte yandan minik Zehra’nın ölüm haberi sosyal medyada büyük infaale neden oldu.

 

Irak Çalışma Bakanı ve Sosyal İşler Bakanlığı’na bağlı Çocuk Esirgeme Kurumları Başkanı Bassem Abdurrahman da yaptığı açıklamada, "Zahra kızımızın durumunu sosyal paylaşım sitelerinden öğrendim. Mahsum Zehra’ya yapılan saldırıyı kınıyorum” dedi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli