IRAK - Taraftarları taşıyan otobüs kaza yaptı: 4 ölü, 22 yaralı

Erbil(Rûdaw) -  Irak’ta futbol taraftarlarını taşıyan otobüs Zikar-Basra karayolunda kamyon ile çarpıştı. Kazada 4 kişi yaşamını yitirdi, 22 kişi yaralandı.

Körfez Ulusları Kupası’ndaki Irak-Katar maçını katılmak üzere yola çıkan taraftarları taşıyan otobüs Zikar vilayetinde kamyonla çarpıştı.. Yaşanan kazada 4 kişi yaşamını yitirirken 22 kişi ise yaralandı.  

Rûdaw’a konuşan Zikar Vali Yardımcısı Faysal El-Şerifi, Basra’ya giden taraftarları taşıyan otobüs ile kamyonun karıştığı kazanın yoğun sis nedeniyle gerçekleştiğini söyledi.

 Irak Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Seyf El-Bedir ise Rûdaw’a kazada 4 kişinin yaşamını yitirdiğini 22 kişinin ise yaralandığı bilgisini verdi.

44 yıl aradan sonra Irak 25’inci Körfez Futbol Kupası’na ev sahipliği yapıyor. 6 Ocak’ta başlayan kupa 19 Ocak 2023’e kadar devam edecek. Körfez Futbol Kupası Irak’ın Basra vilayetinde oynanıyor.

Bugün yarı finale kalan Irak ve Katar milli takımları saat 16:15’de karşılaşacak. Finale yükselecek olan takımlar bu maçlardan sonra belirlenecek.